Свържи се с нас

Новини

ЖП Кампанията продължава – с влак на празника на Търново

Published

on

снимка: trainspotters.tk

снимка: trainspotters.tk

Кампанията на „Железниците Днес” за популяризиране на железопътния транспорт в Габровския регион продължава. Този път габровци ще имат възможност да посетят Велико Търново по време на празниците на града само срещу три лева за двупосочен билет.

Във връзка празниците на град Велико Търново, на 21 и 22 март ще се състоят две светлино-звукови програми, които този път ще бъдат по-достъпни за гражданите на град Габрово. На 21-ви вечерта, от 21 часа, ще бъде излъчен емблематичният за Старопрестолния град аудио-визуален спектакъл „Звук и светлина”.

Най-подходящото място за наблюдение на 20 минутното шоу е площадът пред крепостта „Царевец”. На 22-ри от 20 часа ще се бъде излъчено „ЗD мапинг шоу”, провеждащо се върху сградата на Държавна художествена галерия „Борис Денев” и паметника на Асеневци.

Най-подходящите места за наблюдение са площадките на централната улица „Стефан Стамболов” и на улица „Гурко”, както и терасите на множеството заведения, гледащи към р. Янтра, Галерията и Паметника. Шоуто завършва с празнични илюминации, а преди него ще се състои пускането на хартиени фенери в района на паметника на Асеневци и Стамболовия мост.

Благодарение на по-доброто разписание на влаковете по Габровската линия и по главната линия Русе – Горна Оряховица – Стара Загора, тази година е възможно жителите на град Габрово да посещават безпроблемно Старата столица и във вечерните часове. Специално по повод празниците на град Велико Търново, габровци ще могат да пътуват до съседите си – боляри и обратно само за три лева!

Специалната промоция ще бъде валидна за билетите отиване и връщане, закупени от жп гарата в град Габрово в периода от влак 42211 в петък, 21 март, заминаващ. От Габрово в 17:40 до същия влак в събота – 22 март. Връщането към Габрово трябва да се случи според правилата за билетоиздаване – т.е. до 24 часа в неделя – 23 март. Така габровци и гостите на града ще могат да посетят безпроблемно и двете светлинно-звукови програми.

При заминаване от Габрово в 17:40, пристигането във Велико Търново е малко преди 19 часа. Има време за кратка разходка и заемане на подходяща позиция за наблюдаване на шоу програмите. След края им отново има време за кратка разходка, а прибирането в Габрово става с влак 40205, заминаващ от гарата в Търново в 22:17. Периодът на валидност на офертата позволява и дневно посещение на Културната ни столица именно в деня на празника ѝ – 22 март. Промоционалният двупосочен билет на цена от 3 лева не зависи от това дали пътникът ползва някакъв вид намаление или не.

Предстои реализацията на още интересни идеи на екипа на „Железниците Днес” за популяризиране на жп транспорта в Северна Централна България. През месец април ще бъде даден старт на конкурс за детска рисунка на тема „Габровският влак”. Творбите на децата ще бъдат изложени на жп гара Габрово, а награждаването на най-добрите ще се състои на 1-ви юни, отново на Габровската гара.

В зависимост от организацията по трансбордирането на пътниците по време на ремонтите на железния път в участъка Плачковци – Радунци ще бъдат реализирани и други идеи за популяризиране на най-екологичния транспорт.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица