Свържи се с нас

Икономика

Стартира „Шанс за работа 2014“ на КНСБ в област Габрово

Published

on

снимка: РС на КНСБ - Габрово

снимка: РС на КНСБ – Габрово

В началото на тази седмица стартира проектът „Шанс за работа – 2014 година” в област Габрово. Той се реализира от КНСБ и е част от Националния план за действие по заетостта за 2014 г., който се финансира със средства от Държавния бюджет чрез Министерството на труда и социалната политика. Разработването на проекта и неговата реализация са насочени към две рискови групи на пазара на труда – младежи до 29 години без образование, квалификация и трудови навици и безработни лица на възраст над 50 години.

Първата част – „зелени” работни места за младежи от 25 до 29 години е в изпълнение на „Интегрираната програма на КНСБ за гаранция на младежта”.

В проекта са предвидени мотивация, обучение по проект „Работник в озеленяването” и тримесечно стажуване на безработни младежи до 29 години. Броят на младежите, които ще бъдат обхванати от проекта е 400. Мотивацията и обучението ще се извършат чрез Колежа за работническо обучение на КНСБ, а стажуването ще се извърши от партньора на проекта – Национална компания „Железопътна инфраструктура”. При показани добри резултати при обучението и при стажуването, младежите ще останат на постоянен трудов договор. След приключване на обучението в Центъра за професионално обучение на НК”ЖИ” ще се проведе допълнително обучение по специфични специалности на структурата, за осигуряване на по-качествени и по-добре платени работни места.

Безработните младежи са осигурени от Дирекциите „Бюро по труда” чрез подбор с участието на представители на НК”ЖИ”.

Втората част на проекта е насочена към втората рискова група на пазара на труда – безработни над 50 години. Тя продължава за трета година поради успеха и изразеното желание от страна на безработни и работодатели. Броят на участниците е 1554 от цялата страна, а партньори по проекта са 98 болници и социални заведения.

В регион Габрово „Шанс за работа 2014” се осъществява от КНСБ съвместно с Дирекция „Бюро по труда” – Габрово и филиалите в останалите общини от областта. Бяха набрани желаещи да се включат в проекта безработни и след подбор от КНСБ и партньорите по проекта, се сформираха четири групи от по 15 лица на възраст над 50 години. Поради характера на бъдещата им професия, първо те се обучават по ключовата компетентност „Работа в екип”, след което ще усвояват част от професията „Болногледач”. След като положат изпит по специалността „Здравни грижи”, успешно завършилите курса на обучение ще получат сертификат. Обучаваща институция също е Сдружение „Колеж за работническо обучение” при КНСБ. В Габрово партньор по „Шанс за работа 2014” е Дома за възрастни с физически увреждания, в Севлиево е МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”, в Дряново е Дома за възрастни с деменция, а в Трявна е ДСБДПЛББ „Царица Йоанна” ЕООД. Предстои стартирането на проекта и в Дома за стари хора в Трявна, където ще се сформира петата група от безработни в региона.

След приключване на обученията, 40% от успешно завършилите ще получат шанс да останат на стажуване три месеца в болниците и социалните заведения, като за това време ще получават минималната за страната работна заплата от 340 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица