Свържи се с нас

Новини

Д-р Рафики грабна голямата награда на ловната вечеринка

Published

on

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Д-р Рафики

Д-р Рафики грабна голямата награда на ловната вечеринка. Повече от две десетилетия вечеринката на габровските ловци претендира да е най-добрата, защото и тогава, и сега, забавлението е в резултат на богата артистично – музикална забавна програма.

Бай Мирчо

Бай Мирчо

При тазгодишната за закриване на сезон 2013/2014г., освен традиционните томбола и игри, аплодисменти предизвика 73-годишният Мирчо Мирчев – завидно жизнен и работоспособен, който вече 50 години вади ловен билет. Откакто става ловец през 1964 година той и досега е член на ЛРД Гъбене. Когато водещата Светлана Кацарска го покани пред микрофона, той сподели, че е примал всички ловци в дружинката. Учил ги е на любов към природата и на почтеност към лова.

„Благодаря на Бога, че съм жив и здрав. Лъвът е тръпката ми. Вървя пеша и въпреки това съм пръв на пусиите. Не ходя на лов, за да се возя на джип, а да се наслаждавам на природата, да направим лов. Нямам и модерни пушки. В онези години ловувах с туловка, а сега с иж. На сто метра биех заек и старците викаха – е, това момче ще стане ловджия. Докато мога да вървя и да мърдам, ще ходя на лова” – казва Мирчо Мирчев, който изпраща последния сезон с три отстрела на диво прасе. Заради точността му в отношенията колегите му го даряват с уважение и доверие.

Тази година гост на габровската вечеринка беше главният секретар на националното сдружение Васил Василев.

Кънчо Кънев от дружинка Яворец е в тройката ловци от габровското сдружение с най-много слуки на диво прасе през изминалия сезон.

Кънчо Кънев от дружинка Яворец е в тройката ловци от габровското сдружение с най-много слуки на диво прасе през изминалия сезон.

Пестеливи, без да отегчават с много думи, Васко Василев и председателят на габровското ловно-рибарско сдружение д-р Николай Пенчоков поздравиха присъстващите и дадоха старт на веселата част.

От възможните много цифри за постигнатите резултати през сезон 2013/2014г., който изпратиха, се чуха само няколко – че 92% е изпълнението на плана за отстрела на дива свиня, че с най-висок отстрел са дружинките Козирог и Гачевци, а най-много слуки имат ловците Пламен Танковски от ЛРД Враниловци, Христо Райчев – от ЛРД Драгановци и Кънчо Кънчев от ЛРД Яворец.

Веселата част на вечеринката в Габрово никога не е била вдъхновена единствено от мохабета по масите между ловците.

Игрите, тип забавни състезания винаги са били част от големите емоции тази вечер.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОще на първата от тях Рачо Шейтанов, ловец от Жълтеш, си тръгна с шаран след като успя да го „претегли” най-точно.

Андрей от Кметовци и Мирослав от Яворец показаха, че са добри познавачи на съответния калибър патрони като спечелиха по бутилка отлежало мерло. Благодарение на спонсорите жребият в томболата донесе на късметлиите скъпи и практични предмети и пособия за лова и риболова.

Майсторът-хищничар на габровското дружество Димитър Рачев – Мити подари на водещата Светлана Кацарска пухкава кожа от лисица, за това че всеки път благодарение на нея, вечеринките са богати на преживявания и емоции.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Йордан Пантев – късметлията, който спечели дивото прасе

И тази година Мити дари торта с типично ловна украса за вечеринката, с която си тръгна Момчил Антонов от дружинка Борово.

Другата традиционна награда – диво прасе, бе първата слука на бъдещия ловец Йордан Пантев, който е на път да стане член на ЛРД Гъбене.

Четиригодишната Габриела Иванова, внучка на ловеца Иван Тодоров от дружинка Гъбене, изтегли билет – безплатен уикенд за двама в ловен комплекс Гиргини, който се падна на потомък на Райна Княгиня Велко Футеков от Панагюрище – гост на дружинка Гачевци и лично на председателя й Иван Найденов, като през сезона не веднъж е ловувал с тях.

Най-голям късметлия обаче бе д-р Рафики, който спечели най-голямата от наградите в томболата – ловен полуавтомат.

Известният ортопед – травматолог в габровската болница, който четвърта година ловува с дружинка Борово, взе сертификата усмян до уши. „Нямам търпение да дойде новия сезон, та да пробвам новата си придобивка“ – каза докторът, който през изминалия сезон има три отстрела на диво прасе. „За мен ловът е и спорт, и тръпка, и почивка” – каза д-р Рафики.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Новини

Кандидатът Михаил Митов обсъди със спортните клубове идеи за развитието на спорта

Published

on

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Михаил Митов, който е изпълнителен директор на футболен клуб „Янтра” Габрово, представи идеите си за развитието на спорта по време на срещи с представителите на спортните клубове в габровска област.

„За нуждите на масовия спорт и спорта за високи постижения е важно е да бъде намалена административната тежест при кандидатстване за финансиране от Министерството на младежа и спорта, да се изгражда нова спортна инфраструктура, да се реконструира старата и да се реализират програми за повишаване квалификацията на треньорите”, подчерта Михаил Митов.

Участниците в срещите подкрепиха идеята да се разработи национална стратегия за младежта и спорта, която следващото Народно събрание на приеме и реализира, така че тежестта да не пада върху общините, а държавата да гарантира устойчивост на развитието на спорта във всички региони.

По време на разговорите бяха обсъдени и идеи за данъчни облекчения за фирмите, които спонсорират спорта, както и въвеждането на разширена отговорност на пускащите на пазара продукти със завишено съдържание на захар като възможност да се финансира масовия спорт, каквато практика съществува в други европейски държави.

Сред основните идеи на Михаил Митов в училищния спорт са въвеждане на допълнителни часове по Физическо възпитание и спорт, които в началната степен също да се водят от професионалисти в сферата, а не от началните учители, както и сформиране на спортни паралелки и то в предпочитани училища с добро образование.

“Една бъдеща стратегия за спорта в училище ще предвижда и стимулиране на партньорства със спортни клубове, което цели да повиши спортната активност и да подобри качеството на спорта в училищата”, коментира още Михаил Митов.

Включване на профилиран спорт като задължителна извънкласна дейност след учебните занимания, воден от треньор – представител на спортен клуб, също е сред обсъдените идеи.

*Избори 2024 г. Купуването и продаване на гласове е престъпление.

Зареди още

Новини

ПП „ИТН“ ще проведе срещи в Габрово и Севлиево

Published

on

Скъпи съграждани,

На 24.05.2024 г ПП „Има такъв народ“ ще проведе среща със своите симпатизанти и с жителите на Севлиево и Габрово. На срещите ще присъстват кандидатите за народни представители за 7 МИР – Габрово, водачът на листата г-н Димитър Гърдев (международен секретар на ПП „ИТН“, уважаван и опитен дипломат и анализатор) и други членове на нашата партия.

Графикът в двата града е както следва:

Севлиево: – Поднасяне на венци в Севлиево и срещи със симпатизанти – 10 ч.;
– Дебат относно проблемите на града в конферентната зала на хотел Плаза – 11 ч.;

Габрово: – От 12.30 ч на Ваше разположение за въпроси и реални решения на ул. „Генерал Радецки“ ще Ви очакваме в нашия павилион, където след мероприятието в Севлиево ще се присъединят и другите кандидати включително и нашият водач.

Очакваме Ви и нека върнем здравия разум!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Има такъв народ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Има такъв народ“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица