Свържи се с нас

Новини

Емоционален финал на „Отпадък с късмет не отива за смет“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Истинско шоу, способно да засенчи дори наградите Грами, създадоха учениците от габровските училища, включили се в кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“, чийто финал беше отбелязан в зала „Възражадне“, информираха от местната общинска администрация.

По време изключително атрактивната програма, продължила почти 3 часа, гостите в препълнената зала се забавляваха с грандиозни музикални изпълнения, фантастични танци, смразяващи ММА и бокс демонстрации и заслужаващи адмирации театрални изпълнения.

С участието си в „Отпадък с късмет не отива за смет“ учениците на Габрово доказаха, че са ангажирани и отговорни към природата, а с представянето си във финалния концерт категорично заявиха, че в Габрово има истински таланти, готови за голямата сцена.

„Отпадък с късмет не отива за смет“ имаше и състезатален характер, така че по време на концерта бяха раздадени награди за най-добре представилите се участници.

concert_3

снимка: Община Габрово

Специална награда за своята активност и ангажираност получиха учениците от 1“б“ клас на ОУ „Неофит Рилски“. Първокласниците получиха по една енциклопедия за най-големите забележителности на България. Според предварително обявения реграмент беше отличен и класът, събрал най-много отпадъци. Призът грабнаха учениците от 9“г“ клас на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, които събаха 228 кг отпадъци, а наградата им е ваучер за отборна игра на пейнтбол.

Инж. Милена Гатева, ръководител на проекта за изграждане на новата регионална система за управление на отпадъците в Габрово, освен че връчи наградата отправи и специална благодарност на Траяна и Сияна от 9“г“ клас, които имаха изключително голям принос за успешното реализиране на кампанията.

concert_2

снимка: Община Габрово

Кой бе големият победител в кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“ разкри кметът на община Габрово Таня Христова. Награда, маса за тенис, беше спечелена с внушителния резултат от 870 кг отпадъци, събрани от учениците на ОУ „Ран Босилек“. С днешна дата тенис масата вече е доставена в салона на училището, а децата дори бяха подготвени с хилки и топчета.

Финалът на концерта беше поставен с танц на толерантността, чийто призив към всички бе да бъдем искрени, отговорни и добри. В духа на празника на обичта – 14 февруари, организаторите на кампанията благодариха на всички участници и гости в залата със сладък и сърдечен подарък – красиво медено сърце.

На 18 февруари от 18:00 часа в зала „Възраждане“ предстои излъчването на филма „Бунище Земя“, а входът е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Над 20 часа продължава снеговалежът над Габрово

Published

on

Близо 20 часа продължава снеговалежът на територията на Габрово. Снежната покривка в града е 15-17 см. по високите части на общината минава 30 см.

На Шипка вали слаб сняг, температурата на върха е – 10 градуса, настилката се обработва периодично, проходимо е при зимни условия.

Главните пътища от Републиканската пътна мрежа също се почистват и обработват, включително и към курортен комплекс Узана. Температурата в града е минус 6 градуса, приоритетно се почистват маршрутите на обществения транспорт, подходи към лечебни заведения, училища, детски градини и ясли.

Пътищата към населените места в общината също се почистват и обработват. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват, част от тях с известно закъснение. Няма населени места с нарушено електроподаване.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали. Въпреки че за област Габрово няма обявено предупреждение от НИМХ, температурите до утре сутрин ще бъдат около минус 8-10 градуса, на места и по-ниски.

Община Габрово призовава гражданите да бъдат изключително внимателни при придвижването си, както пеша, така и с автомобил.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Какво трябва да знаем, ако детето ни е под карантина?

На вниманието на родителите, чиито деца са под карантина.

Published

on

Родителите на деца, върнати от детско заведение (детска градина или ясла), вкл. и заради карантина, имат право на болничен лист. Това е посочено в Кодекса за социално осигуряване.

Родителите на ученици до 14 години, които не посещават училище поради въведените противоепидемични ограничения, имат право на месечна целева помощ, в случай че са принудени да излязат в неплатен отпуск, тъй като не могат да работят дистанционно, нямат възможност да ползват платен отпуск и не са в болнични.

За семейства с едно дете размерът на помощта е равен на минималната работна заплата – 650 лв. За семейства с две и повече деца помощта е 150% от размера на месечната минимална работна заплата или 975 лв.

Помощта се отпуска на семейства, в които средният доход на човек е по-нисък или равен на 150% от минималната заплата или 975 лв. Това означава, че за да има право на такава подкрепа от държавата, семейство с едно дете трябва да има общ доход до 2925 лв., а с две деца – до 3900 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почти 1 000 заразени с КОВИД – 19 през миналата седмица, 22 са починалите

Published

on

Двадесет и двама души са загубили битката за живота си, а деветстотин шестдесет и четири са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 през миналата седмица на територията на област Габрово.

Данните, обхващащи периода от 17 до 23 януари, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През миналата седмица общо 129 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 835 провеждат домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 964 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са положителните проби в Габрово, общо 667.

Сто деветдесет и четири са тези в Севлиево, петдесет и две в Трявна, и петдесет и една в Дряново, са отчетените резултати през миналата седмица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица