Свържи се с нас

Новини

Приключва набирането на проекти за развитие на регионите

Published

on

снимка: Областна администрация – Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Днес приключва набирането на проекти по инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ и съгласно Постановление на Министерски съвет за условията, реда и критериите за избора на проекти и програми и прозрачно изразходване на средствата по чл. 1, ал. 5, т.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г., информираха от Областна администрация – Габрово.

По рано тази седмица ръководството и експертите „Регионално развитие” на областната администрация проведоха работна среща с кметовете на общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, по време на която всички те заявиха готовността си да подготвят в срок апликационните форми.

В бюджет 2014 г. на Република България за тази публична инвестиционна програма са заложени средства в размер на 500 млн. лева като 350 млн. лева оттях са за общините. Областният управител обясни пред кметовете и техните представители, че Програмата има за цел да обезпечи допълнителен финансов ресурс за регионите, като се финансират проекти извън допустимите за кандидатстване по оперативните програми. Съгласно приетото постановление и допълнителните разяснения той представи и механизма, по който ще се процедира.

По време на срещата бяха дискутирани конкретни проблеми, които биха възникнали при изпълнението на проектите. Част от въпросите получиха отговор от областния управител, а другата част бяха отправени към Междуведомствения съвет. По думите на ръководителите и на четирите общински администрации днес в Областна администрация се очаква да се получат най-малко по два проекта от община .

„Всички имаме опит в разработването на проекти и знаем колко време отнема това. Надяваме се с тази инвестиционна програма сроковете да се съкратят и резултатът да е видим за хората по-бързо, защото именно това е важното – хората да усещат бързия ефект от това, което се случва” – беше заявено по време на дебата.

Очакванията за тази програма са освен да подпомогне баланса между регионите в страната, чрез нея да се създаде и заетост по места.

Утре е крайният срок, в който областният управител трябва да подготви списъка с документите и те да бъдат внесени в Междуведомствения съвет, който ще селектира предложенията по предварително зададените критерии, а именно:

  • съответствие с програмата на правителство;
  • дефинирани очаквани ефекти от изпълнението (отразяващи цели на политиката на правителството);
  • връзка между заложените в проекта цели, планираните за изпълнение дейности и очаквани резултати;
  • връзка между резултата и размера на разходите, необходими за постигането му (реалистичност на заложеното финансиране);
  • капацитет на организацията да изпълни проекта, съобразно проектното предложение и в посочените срокове;
  • принос за икономическото развитие на национално, регионално или местно ниво;
  • принос за намаляване на различията на национално, регионално и местно ниво;
  • принос за подобряването на жизнената среда на национално, регионално и местно ниво;
  • добавена стойност от изпълнението на заложените дейности като социално въздействие;
  • качествено подобрение на конкретна дейност или услуга, предмет на финансирането.
  • генериране на заетост

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица