Свържи се с нас

Икономика

Образователните паркове работят вече втори месец

Published

on

2 лого 2проект 1схемаВече втори месец работят образователните паркове по проект „Дългосрочно партньорство с работодателите в сферата на икономиката и туризма“ в Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово. Всеки образователен парк представлява работно ателие, в което се усвояват умения и компетенции, свързани с различни области в сферата на туризма. Преподаватели са учители и бизнес – партньори на училището.

20140118_113304

Госпожа Калинка Пенева, като представител на работодателите, прие учениците от образователни паркове „Предприемачество в малък и среден бизнес“ и „Продавач-консултант“ на територията на фирма „Меркурий П и П“ АД, за да им разкаже за предизвикателствата пред бизнеса и организацията на дейността на фирмата – складово стопанство, мърчандайзинг.

В „Кухня Гурме“ Владимир Генчев, собственик на ресторант „Гурме“ в Габрово, представи пред учениците приготвянето на специалитети от телешко бон филе и лазаня. Веселина Славчева, специалист в изкуството на карвинга, обучава десет ученици, преподавайки им различни техники за първоначални умения по карвинг. Васил Колев, ръководител на школа по барманство, ще работи с 20 ученици по предварително уточнена с учителите по практика програма за приготвяне на коктейли.

20140118_105306

В Дома на хумора и сатирата участниците в парковете „Разработване на аниматорски продукт“ и „Организатор на допълнителни дейности в туризма“ овладяваха умения в реална среда за изготвяне на екскурзоводска беседа и организиране на детско парти в музей, под ръководството на директора Татяна Цанкова и зав. Отдел „Екскурзоводско обслужване“ Дарина Маринчевска.

В семеен хотел Габрово лично управителят на хотела Димитрина Стоилова прие учениците от „Камериерка“ и „Рецепционист“, за да им покаже добри практики от работата на персонала на хотела и демонстрация на софтуер за обслужване на гости. Предстои обучение на ученици в областта на компютърното счетоводство и обработка на счетоводна информация съвместно с работодателите Ивелина Цонева и Ивелина Кръстинкова.

20140118_113737

Предизвикателство за екипа по проекта бе да покани родителите на учениците, участници в образователните паркове, в събота, 18 януари, да присъстват на среща за представяне на резултатите от досегашната работа на техните деца. Над 30 родители уважиха поканата и станаха свидетели на успешната интеграция на бизнес и училище в рамките на проекта.

Настоящата публикация е изготвена с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов”, гр. Габрово носи цялата отговорност за съдържанието на настоящата публикация и тя при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз и Министерство на образованието и науката.

Икономика

„Деари Фууд България „АД търси служители

Published

on

Деари Фууд България „АД търси да назначи служители. Фирмата е специализирана в производството на млека и млечни изделия, чиито продукти се произвеждат под собствени и чужди марки.

Компанията се нуждае от:

1.Оператор на високо технологична линия за производство на UHT мляко
ИЗИСКВАНЕ ЗА ДЛЪЖНОСТТА:
– Висше техническо образование .
– Прецизност при изпълнение на работните задължения .
– Инициативност и отговорност, умения за работа в екип.
– Млади ,амбициозни с желание за развитие.

„Деари Фууд България „АД ПРЕДЛАГА:
– Постоянен трудов договор.
– Атрактивно заплащане.
– Работа в динамично развиващ се екип с възможност за кариерно
израстване.

  2.Механик поддръжка на машини в млекопреработвателно предприятие
ИЗИСКВАНЕ ЗА ДЛЪЖНОСТТА:
-Средно или висше техническо образование .
-Прeцизост при изпълнение на работните задължения.
-Инициативност и отговорност.
-Умения за работа в екип.
-Опит на подобна позиция се счита за предимство.

„Деари Фууд България „АД ПРЕДЛАГА:
-Постоянен трудов договор.
-Атрактивно заплащане.
-Работа в динамично среда.
-Обучение.

Ако проявявате интерес към обявените позиции за работа, както и за допълнителна информация, можете да позвъните на телефон: +359 885 989 897.

Зареди още

Икономика

Как да увеличите производителността на вашия лаптоп?

Published

on

Производителността на лаптопа ви е от съществено значение, независимо дали го използвате за работа или за гейминг. В днешно време компютрите са ни все по-необходими и това налага да бъдат максимално ефективни.

Когато става въпрос за избор на бюджетен лаптоп, важно е да знаете какви характеристики да търсите. По-евтините и употребяваните преносими компютри също е възможно да бъдат ефективни, но трябва да се уверите, че избирате модел с достатъчно процесорна мощ, допълнително RAM и добра видеокарта. Тези спецификации ще ви осигурят висока производителност.

 1. Оптимизиране на операционната система
  Операционната система (ОС) е ключов елемент за производителността на устройството ви. Възможно е редовните обновления и изчистването на ненужни файлове и приложения значително да ускорят вашата система. Проверявайте за обновления редовно и избягвайте инсталирането на ненужни програми на компютъра.
 2. Ускоряване чрез допълнителна памет
  Добавянето на още RAM памет често е един от най-ефективните начини за ускоряване на бюджетния лаптоп. Всички модели трябва имат слотове за допълнителна памет, което позволява лесно ъпгрейдване.
 3. Актуализация на процесора и графичната карта
  Ако устройството позволява, може да се опитате да смените процесора или графичната карта за по-мощните бюджетни модели. Това често може да донесе значително подобрение в скоростта, особено при игри или графични приложения.
 4. Редовно почистване на лаптопа
  Прахът и мръсотията могат да причинят прегряване на компонентите на всеки лаптоп. Редовното почистване на вентилаторите и другите части може да предотврати този проблем и да удължи живота най-вече на бюджетните модели.
 5. Използване периферия
  Има случаи, когато бюджетният лаптоп просто няма достатъчно добри характеристики за определена задача. В такива моменти външни устройства като твърди дискове, графични станции или допълнителни монитори ще предоставят нужния ви ресурс.

Дори бюджетните лаптопи могат да бъдат производителни и ефективни с правилните оптимизации. От ключово значение е да се обръща внимание на основните компоненти като операционната система, процесора и паметта, както и да се поддържа устройството чисто и актуализирано. Вашият преносим компютър може да функционира бързо дори и при най-тежките задачи, ако се грижите добре за него.

Зареди още

Икономика

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

 • Трудов договор и осигуровки
 • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес
 • Стартова заплата, в размер на 1 700.00 лв/месец, с възможност за допълнително увеличение
 • Работен ден, с продължителност 8 часа
 • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
 • Най-висок клас работно облекло
 • Възможност за кариерно развитие и обучение
 • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица