Свържи се с нас

Любопитно

Нов фотоконкурс представя изграденото с евросредства

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Община Габрово отправя покана към всички габровци с въображение и артистично око да запечатат постигнатото в нашия град при възстановяване и изграждане на обекти с европейско финансиране по различни оперативни програми.

Предизвикателството е по повод стартиралия в края на миналата година нов онлайн фотоконкурс „Европейска подкрепа за красива и привлекателна България”, информира експертът експертът “Публичност и визуализация” в Община Габрово Миглена Въгленова.

Инициативата е част от традиционния фотоконкурс „България – атрактивна туристическа дестинация”. Организатор е „Регионален бизнес център Плевен” чрез интернет сайта www.phototourismbg.com.

Целта на новосъздадения конкурс е хората да покажат чрез своя обектив както градската среда, така и природни, културни и исторически обекти и съпътстващи събития, които са възстановени, изградени и проведени с европейски средства. Различният поглед върху заобикалящата ни красота ще помогне за преоткриването на тези обекти, история, бит и култура. По този начин не само ще се популяризират кътчета от България, но ще се реализират и идеите, залегнали в основата на Европейския съюз. Ще се покажат успехите на бенефициенти, които не само са успели да защитят проектите си, но и да ги реализират.

Община Габрово се присъединява към поканата на организаторите и приканва фотолюбителите да снимат всичко, свързано с идеята на конкурса. Снимките ще се изпращат до сайта на инициативата, където потребителите ще дават своите предпочитания чрез гласуване. Така ще бъдат избрани най-популярните обекти и събития, техните бенефициенти ще бъдат номинирани, а авторите на съответните снимки – наградени.

Крайният срок за участие е 17:00 часа на 10 август 2014 г.

Повече информация за фотоконкурса ще намерите на http://phototourismbg.com/photo-contest-european-support/new-contest/, както и на интернет страницата на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 0887555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейва на 5 декември

Published

on

Коледната елха и празничните градски светлини в Трявна грейват с тържество в понеделник, на 5 декември. По традиция, голямото дръвче е разположено на старинния площад „Капитан дядо Никола“ в града, където ще се проведе и подготвения по този повод коледен концерт. Събитието дава начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна за 2022 година и е едно от най-обичаните и дългоочаквани такива от малки и големи.

Празничната програма започва точно в 18:00 ч. с поздравление на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която официално ще открие коледния концерт на площада. Веднага след това на сцената ще излязат и малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна. Вечерната забава ще продължи с Детски танцов ансамбъл при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които също ще приповдигнат настроението на присъстващите.

Непосредствено преди обратното преброяване до момента на запалване на празничните коледни светлини, жители и гости на Трявна ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна, както и на талантливата поп певица Стела Георгиева, по-известна като STELLAR.

Кулминация на празничната програма ще бъде грейването на Коледната елха с впечатляваща заря и извиването на кръшно хоро от Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“-гр. Трявна на старинния площад.

Община Трявна е подготвила и още една изненада за своите малки и големи гости на 5 декември – снимка за спомен край елхата с Дядо Коледа и Снежанка, които ще очакват всички желаещи там.

Поради непредвидени обстоятелства, участие в подготвената празнична програма няма да вземат децата от ДГ „Калина“ – гр. Трявна, както бе оповестено по-рано. Община Трявна благодари за отзивчивостта на малките сладури и тяхното ръководство и ги очаква в следващи събития.

Информираме всички граждани, че движението в района на площад „Капитан дядо Никола“ от кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Чучура“ до кръстовището на ул. „Проф. Пенчо Райков“ и ул. „Пенчо Славейков“ ще бъде ограничено за движение от 17:30 ч. до 19:30 ч.

Снимка: Пламен Ковачев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица