Свържи се с нас

Новини

Все по-висок интерес към новите влакове в Габровско

Published

on

снимка: www.trainspotters.tk

снимка: www.trainspotters.tk

Измина почти месец от влизането в сила на Графика за движение на влаковете през 2014 г., според който влаковете до Габрово се увеличиха с 50% до 9 чифта дневно, информираха от www.trainspotters.tk.

Освен по-високата честота на влаковете по линията, с новото разписание се постигна многократно подобряване на връзките във възловите гари. Почти месец е и периодът, в който тече най-активната част от кампанията на „Железниците Днес” за популяризиране на железопътния транспорт в Габровския регион (за повече информация вижте брой 25 от 2013 г. на „Железниците Днес”). От наблюденията ни през този период става ясно, че има осезаемо увеличение на пътниците, преминаващи през жп гара Габрово.

В резултат на направените публикации в регионалната преса в област Габрово и рекламното каре в най-големия областен вестник, както и благодарение на многобройните информационни флаери, листовки, книжки с подробно описание на възможностите за пътуване с влак от жп гара Габрово по различни дестинации в страната, още в първите дни на влизане в сила на новия ГДВ интересът към влаковете на жп гара Габрово се повиши многократно.

За това спомагат и предлаганите подаръци и отстъпки при закупуването на карти за намаление или абонаментни карти. Според оценките на персонала на билетните каси, обемът от работа при тях се е увеличил около 5 пъти. Още по-добри са резултатите от кондукторската каса в пункт „Габрово“. Тук средното увеличение на приходите е около 7 – 8 пъти.

Добрите резултати показват несъмнено, че новото разписание на влаковете по 42-ра линия (Габрово – Царева ливада) е много по-добро в сравнение с тези от предходните няколко години. Фактът, че жп транспортът в региона претърпя големи удари, поради изключително лошо организираното трансбордиране на пътниците с автобуси едва три пъти на ден през есента на 2012 г. и от много лошите връзки във възловите гари през 2013 г., прави успехът на новото разписание още по-голям.

Най-голям интерес към момента пътниците проявяват към закупуването на картите за намаление „Класик” и „Младеж”, даващи право на 50% отстъпка от цената на билетите и 25% отстъпа от цената на абонаментните карти за пътуване с влак, и къртите „Учащ”, даващи 50% отстъпка от цената на билетите и абонаментните карти за пътуване с влак. При закупуването на картите „Класик” и „Младеж” клиентите на жп гара Габрово получават като подарък книга, а при закупуването на карата „Учащ” – талон за отстъпка в размер на 20% от цената на един билет за пътуване.

Закупилите абонаментна карта за пътуване от Габрово до Трявна, Дряново, Плачковци, Велико Търново или Горна Оряховица сега получават специална допълнителна отстъпка от 10%, независимо дали закупуват абонаментната карта с карта за намаление или не. Според действащите цени при закупуване на месечна абонаментна карта за линията Габрово – Трявна без карта за намаление, стойността на едно пътуване е около 1 лев.

При ползване на карта за намаление стойността пада на 50 – 75 стотинки, в зависимост от вида на картата. Поради все още слабата популярност на новото разписание на влаковете към тази възможност не са проявили интерес много пътници. Кампанията продължава и след края на дългите почивни дни и новогодишните отпуски се очаква увеличение при превозите на работници и ученици между Габрово и населените места от Областта.

Повече информация за Кампанията за популяризиране на железопътния транспорт в Габровско може да бъде намерена на жп гара Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица