Свържи се с нас

Новини

Все по-висок интерес към новите влакове в Габровско

Published

on

снимка: www.trainspotters.tk

снимка: www.trainspotters.tk

Измина почти месец от влизането в сила на Графика за движение на влаковете през 2014 г., според който влаковете до Габрово се увеличиха с 50% до 9 чифта дневно, информираха от www.trainspotters.tk.

Освен по-високата честота на влаковете по линията, с новото разписание се постигна многократно подобряване на връзките във възловите гари. Почти месец е и периодът, в който тече най-активната част от кампанията на „Железниците Днес” за популяризиране на железопътния транспорт в Габровския регион (за повече информация вижте брой 25 от 2013 г. на „Железниците Днес”). От наблюденията ни през този период става ясно, че има осезаемо увеличение на пътниците, преминаващи през жп гара Габрово.

В резултат на направените публикации в регионалната преса в област Габрово и рекламното каре в най-големия областен вестник, както и благодарение на многобройните информационни флаери, листовки, книжки с подробно описание на възможностите за пътуване с влак от жп гара Габрово по различни дестинации в страната, още в първите дни на влизане в сила на новия ГДВ интересът към влаковете на жп гара Габрово се повиши многократно.

За това спомагат и предлаганите подаръци и отстъпки при закупуването на карти за намаление или абонаментни карти. Според оценките на персонала на билетните каси, обемът от работа при тях се е увеличил около 5 пъти. Още по-добри са резултатите от кондукторската каса в пункт „Габрово“. Тук средното увеличение на приходите е около 7 – 8 пъти.

Добрите резултати показват несъмнено, че новото разписание на влаковете по 42-ра линия (Габрово – Царева ливада) е много по-добро в сравнение с тези от предходните няколко години. Фактът, че жп транспортът в региона претърпя големи удари, поради изключително лошо организираното трансбордиране на пътниците с автобуси едва три пъти на ден през есента на 2012 г. и от много лошите връзки във възловите гари през 2013 г., прави успехът на новото разписание още по-голям.

Най-голям интерес към момента пътниците проявяват към закупуването на картите за намаление „Класик” и „Младеж”, даващи право на 50% отстъпка от цената на билетите и 25% отстъпа от цената на абонаментните карти за пътуване с влак, и къртите „Учащ”, даващи 50% отстъпка от цената на билетите и абонаментните карти за пътуване с влак. При закупуването на картите „Класик” и „Младеж” клиентите на жп гара Габрово получават като подарък книга, а при закупуването на карата „Учащ” – талон за отстъпка в размер на 20% от цената на един билет за пътуване.

Закупилите абонаментна карта за пътуване от Габрово до Трявна, Дряново, Плачковци, Велико Търново или Горна Оряховица сега получават специална допълнителна отстъпка от 10%, независимо дали закупуват абонаментната карта с карта за намаление или не. Според действащите цени при закупуване на месечна абонаментна карта за линията Габрово – Трявна без карта за намаление, стойността на едно пътуване е около 1 лев.

При ползване на карта за намаление стойността пада на 50 – 75 стотинки, в зависимост от вида на картата. Поради все още слабата популярност на новото разписание на влаковете към тази възможност не са проявили интерес много пътници. Кампанията продължава и след края на дългите почивни дни и новогодишните отпуски се очаква увеличение при превозите на работници и ученици между Габрово и населените места от Областта.

Повече информация за Кампанията за популяризиране на железопътния транспорт в Габровско може да бъде намерена на жп гара Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица