Свържи се с нас

Новини

Делото на Общината против „ВиК” – Габрово тръгна

Published

on

снимка: ВиК – Габрово

снимка: ВиК – Габрово

На 19 декември Габровският окръжен съд даде ход на търговското дело, образувано по искова молба на Община Габрово против „В и К” ООД – Габрово с правно основание чл.74 от ТЗ.

Предмет на спора е законосъобразността на решенията, взети на общото събрание на съдружниците на „В и К” ООД, проведено на 19 септември 2013 г., касаещи: освобождаването на настоящия управител на дружеството, избор на нов управител и упълномощаването на Министъра на регионалното развитие да сключи договори за възлагане на управлението и контрола на „В и К” ООД – Габрово с новоизбрания управител.

Претенциите на Община – Габрово са, че при свикването и провеждането на общото събрание са допуснати нарушения, които водят до незаконосъобразност на взетите решения. Конкретните твърдения на ищецът са, че с поканите за свикване на събранието не са представени данни за квалификацията на новия кандидат за управител, както и че представителят на съдружникът Община Трявна е гласувал в противоречие с предоставените му от общинския съвет в града пълномощия.

В хода на съдебното заседание стана ясно, че всички документи касаещи свикването и провеждането на 19 септември 2013 г. на общо събрание на съдружниците на „В и К” ООД – Габрово са в Министерството на регионалното развитие, което е мажоритарен собственик на капитала на дружеството.

Съдът счете, че за пълното и обективно изясняване на спора посочената по-горе документация следва да бъде приложена по делото, поради което уважи исканията на страните в тази насока и задължи Министерството на регионалното развитие да я предостави в 7-дневен срок от получаване на съобщението за това.

Следващото заседание по делото е насрочено за февруари 2014 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Фюриън Капитански стана шампион на България по ускорен шахмат

Published

on

8-годишният състезател на Шахматен клуб „Орловец 1997“ – Габрово Фюриън Капитански, с треньор международен майстор Йордан Иванов, стана шампион на България по ускорен шахмат, във възрастовата група до 8 години.

Фюриън не допусна нито една загуба. Той постигна 6 от 7 възможни точки – 5 победи и 2 ремита.

Така Фюриън Капитански се нареди първи във възрастовата група на 8-годишните сред 29 деца и заслужено грабна купата, златния медал и заслужи титлата шампион на България.

Още един състезател на ШК „Орловец 1997“ записа първо място. Това е 16-годишният Денислав Иванов спечели първо място и парична награда, във възрастовата група на 16-годишните в 18-тия Открит турнир по шахмат в Ловеч.

В битка с опитни шахматисти Денислав постигна 2 победи и три равенства, и с 3,5 точки се нареди първи сред 16-годишните и 34-ти от 66 шахматисти от всички възрасти.

Зареди още

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица