Свържи се с нас

Новини

Младежите на БСП подаряват „Новогодишно приключение“ на габровските деца

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Младежката организация на БСП в Габрово подарява на малките габровци представление в Кукления театър по случай Коледните и Новогодишни празници, съобщиха на пресконференция пред местните медии младите социалисти.

Постановката се нарича „Новогодишни приключения“ и ще се играе на 22 декември от 14 часа в Кукления театър.

За малчуганите ще има много изненади, подаръци, които лично Дядо Коледа ще им връчи, обясни председателят на младежката организация на БСП Здравко Кънчев.

„С това представление искаме да зарадваме габровските малчугани, нека изпратим 2013 -та с усмивка и добро настроение“, допълни Кънчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/14058610933873

Новини

Ученици от Детското полицейско управление посетиха Академията на МВР

Published

on

В учебното заведение, където се подготвят полицейските служители, учениците от 3а клас на ОУ „Стефан Пешев“ – Севлиево имаха възможността да разгледат кабинетите по стрелкова подготовка и противодействие на тероризма.

Преподавателят Александър Даскалов – старши преподавател от катедра „Специална полицейска тактика“ показа различни видове оръжия и предпазни средства, които се използват от служителите на МВР и макети на различни видове взривни устройства и способите за тяхното обезвреждане.

Децата посетиха също учебната съдебна зала. Там главен асистент в катедра „Оперативно- издирвателна дейност“ Ирина Кръстева ги запозна с ролята и задълженията на участниците в съдебния процес.

За финал малките ученици посетиха експозициите, които се намират в Академията, както и музея, обособен там.

Всяко дете имаше възможността да се запознае с обстановката и атмосферата създадена в Академия на МВР – София, в която се обучава голяма част от състава на МВР.

Зареди още

Новини

Ивелин Михайлов и полк. Николай Марков с отворена среща в Габрово

Published

on

Предприемачът Ивелин Михайлов и експертът по национална сигурност полк. Николай Марков ще проведат отворена среща, под надслов „За бъдещето на България“ в Габрово. Събитието ще се проведе в петък, 26 април, от 19.00 часа в конферентната зала на хотела, находящ се на бул.“Трети март“.

На срещата двамата ще говорят за проблемите в България като геополитическото положение на страната, ограбването на ресурсите ѝ от страна на наднационалния капитал и лобизма в националната политика и ще споделят своите решения.

Те ще представят и визията си за бъдещето на страната ни и конкретните стъпки, които ще предприемат. Подобни отворени срещи под този наслов вече се проведоха в Бургас, Варна , Видин , Добрич, Сливен, Русе и Стара Загора и други, и преминаха при засилен интерес от страна на жителите на градовете.

Записите от тях може да гледате в YouTube канала на „Свободен глас“.

Зареди още

Новини

ОУ „Неофит Рилски“ стана шампион на футболния турнир „Малки лъвчета“

Published

on

На открития терен в спортен комплекс „Христо Ботев“ се проведе традиционният турнир по мини футбол „Малки лъвчета“, за деца от 1-ви до 4-ти клас на габровските училища. В рамките на три дни се играха футболни двубои разделени в две предварителни групи.

Много оспорвано и с голямо желание за победа се състояха финалните срещи за III и IV място между отборите на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и СУ „Райчо Каролев“, завършил при резултат 2:1 и за I – II място между отборите на НУ „Неофит Рилски“ и ОУ „Ран Босилек“ завършил с резултат 3:1. Титлата шампион и първо място в турнира бе отредено на отбора от ОУ „Неофит Рилски“.

Второ място заеха футболните надежди от ОУ „Ран Босилек“, на трето са ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и четвъртото място остана за малките футболисти от СУ „Райчо Каролев“.

Участниците бяха наградени с медали и купи за отборите от заместник-кмета Невена Минева и с пожелание за още повече победи и успехи.

Както във всеки футболен турнир, така и в „Малки лъвчета“ бяха раздадени и индивидуални награди. Грамота за „Най-добър защитник“ получи Велислав Петров. Голмайстор на турнира стана Атанас Атанасов, а „Най-добър вратар“ – Николай Донев. С грамота за „Полезен играч“ бе отличен Деян Стоев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица