Свържи се с нас

Новини

Празник за Деня на доброволеца в Габрово

Published

on

снимка: ИМКА - Габрово

снимка: ИМКА – Габрово

През тази година екипът и доброволците на ИМКА – Габрово, заедно с Националния Алианс за работа с доброволци отбелязаха за четиринадесети пореден път Международния ден на доброволците – 5 декември. Празничната церемония се състоя в залата на 3-я етаж на Художествената Галерия в Габрово, като предварително от 17.00 часа всички гости успяха да преминат през интерактивното представяне на „професията“ доброволец под надслов: „Пътят на доброволеца“.

Бяха поканени представители на организации и институции от габровска област, които работят с доброволци. Желанието на организаторите бе да награди най – активните представители на училища, неправителствени организации и други обществени институции, които през отминаващата година са привлекли за осъществяването на своите дейности и инициативи различни по възраст и опит доброволци от общините Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново.

Присъстваха над 130 гости, раздадени бяха 23 награди. Отправени бяха пожелания за ползотворна работа от г-н Георги Маринов – началник на РИО Габрово и г-жа Нела Рачевиц – заместник – кмет на община Габрово към доброволците и организациите, които подкрепят.

снимка: ИМКА - Габрово

снимка: ИМКА – Габрово

„Благодарим, че ни уважиха Сдружение Социален диалог – 2001, Сдружение Мечти и отбори , Младежки съвет по наркотични вещества, Читалище Габрово, Читалище „Априлов – Палаузов“, Младежки център Севлиево, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, Сдружение „Равен старт – 2008“, Сдружение „Младежка общност за граждански алтернативи“ (МОГА) гр.Дряново, Регионален Център ПИОБДЙСОП, Доброволчески екип към ЦСРИ- Трявна, Доброволчески екип на БМЧК към ПМГ ”Академик Иван Гюзелев”, ученици от Национална Априловска гимназия, от ПТГ „Д-р Никола Василиади” и много други“, споделя директорът на ИМКА – Габрово Антоанета Янкабакова.

За доброто настроение се погрижиха Момчил Косев, Стефан Косев, Валентин Каменов, Моника Минчева, както и бийтбоксърите Димитър Пенчев, Никола Стефанов и Макс Моравски.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/14058610933873

 

Новини

Безплатни тренировки по футбол за момичета по програмата Playmakers

Published

on

Безплатни тренировки по футбол за момичета, на възраст от 5 до 8 години, се организират в Габрово. Те ще се проведат по програмата Playmakers, която е създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”.

Това е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

„От Месамбрия до Несебър“ на шеф Мария Озтюрк в Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

АПИ: До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт!

Published

on

До 15 октомври гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас.

В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg.

Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр. Целта е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти.

Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в АПИ, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица