Свържи се с нас

Новини

КНСБ стартира благотворителна коледна кампания

Published

on

чао братле

КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и СНЦ „Младежки форум 21 век”, организират коледна благотворителна кампания в подкрепа на деца, на които родителите са загинали на работното място, информираха от Регионалния съвет на КНСБ – Габрово.

Подпомагат се 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на деца в неравностойно положение са необходими по 2000 лв. на месец и по 20 000 лв. на година (за 10 месеца). Осигуряват се официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти. Благотворителният фонд изплаща еднократни дарения на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и други.

Дарителската акция се организира по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства “Реусум Фъндрайзинг”, която работи за по-чиста, устойчива околна среда като ефикасно се използват повторно мобилните устройства и се налага превенция срещу образуването на електронен отпадък.

В България има около 12 млн. мобилни телефони, над 8 млн. от които не се използват. Всички те могат да подпомогнат една благородна кауза и да донесат повече сигурност и усмивки на 50 български деца. Дарените мобилни апарати ще бъдат оценени, след което компанията която реализира програмата, ще преведе финансовите средства по сметка на Благотворителен фонд „проф. д-р Желязко Христов”. За телефони, чиято стойност е 0 лв., фирмата-оценител ще добави 1 лв., подкрепяйки благотворителната акция.

Приемат се всякакви мобилни телефони и/или смартфони, независимо дали работят или не, дали са с или без батерии, надраскани, запазени или счупени.

Кампанията започна на 2 декември 2013 г. и ще продължи до края на месец януари 2014 г. Всеки който желае да се включи, може да предаде ненужния си телефон в някой от офисите на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово в четирите града от областта.

ГАБРОВО
Румяна Илиева – тел.: (066) 80-53-71, 0882 355171, e-mail: gabrovo@citub.net
5300, ул. „Брянска“ 30, п.к. 122 – РС на КНСБ

СЕВЛИЕВО
Веска Бенева – тел.: (0675) 3-35-07, 0885 970 345, e-mail: veska_beneva@abv.bg
5400, ул. „Стара планина” 34 – Об С на КНСБ

ДРЯНОВО И ТРЯВНА
Цветомира Джепунова – тел.: 0885 970 484,
e-mail: knsb_dryanovo@abv.bg, Дряново 5370, ул. „Никола Мушанов” 3
e-mail: knsb_tryavna@abv.bg , Трявна 5350, ул. „Ангел Кънчев” 89

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица