Свържи се с нас

Новини

Ясно и слънчево време в община Габрово

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Времето в община Габрово е ясно и слънчево. Височината на снежната покривка е 5-6 см. Духа слаб северозападен вятър със скорост 1 м./сек. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 2°С . Влажността на въздуха е 90 %.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е мокра и обработена. Забранено е движението на МПС с обща маса над 10 тона. Температурата на въздуха там е минус 3°С. Височината на снежната покривка е 40 см. Видимостта в този час е силно намалена – до 50 метра, поради мъгла.

Пътят за Узана е почистен, обработен и в добро състояние. Височината на снежната покривка е около 30 см. Температурата на въздуха е минус 4°С. Видимостта е добра. Времето е ясно и тихо.

Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са мокри и нормално проходими. Четири броя коли са обслужвали през нощта републиканската пътна мрежа и четири песъкарки са дежурили за обработване на градската част.

Учениците, подлежащи на задължително обучение през учебната 2013/ 2014 година и живеещи в населени места, в които няма училища са превозени до ОУ „Христо Ботев“, СОУ „Райчо Каролев” и СОУ „Отец Паисий” и водят нормален учебен процес.

От „Енерго – Про“ съобщават, че няма населени места без ток. Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградските линии. „Топлофикация“ – Габрово , „Хлебозавод“ – Габрово и „ВиК“ – Габрово изпълняват нормално своите задължения.

Прогнозата за днес е , че времето ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места има мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е слаб, от изток, североизток. Температурите ще се понижат и очакваната максимална днес е около 4°- 5°С. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

В планината ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите открити части до силен вятър от изток, североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112 и телефоните 803 328 и 818 375.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Басейнът в ПМГ – Габрово остава затворен

Published

on

Срокът на изпълнение на ремонтните дейности в Прородоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“ в Габрово е удължен. Плувният басейн в училището няма да работи до приключване на ремонта, съобщиха от Община Габрово.

Причината за това са лошите метеорологични условия, неблагоприятстващи извършване на ремонтните дейности на покрива на сграда.

Ремонтът не е приключил и срокът му за изпълнение бе удължен. Докато не бъде завършен, водното съоръжение в училището няма да бъде отворено за посещения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спряха шофьор на „G-класа“, каращ на опиати

Published

on

Полицията в Габрово спря шофьор на луксозен джип, а при проверката му за употреба на забранени от Закона вещества, мъжът зад волана даде положителен резултат за опиати.

Случаят е от 1 декември. Тогава около 10.20 часа на ул.“Райчо Каролев“, полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Мерцедес Г63“, управляван от 40-годишен мъж.

Водачът бил тестван за наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за употребата на опиати.

Мъжът дал кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицията проведе акция „пешеходец“

Published

on

През миналата седмица, на територията на Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел подобряване на безопасността на движението по пътищата и намаляване на пътнотранспортния травматизъм с участието на пешеходци.

Пътните полицаи осъществяваха контрол върху поведението на пешеходците по спазване на правилата за движение относно неправилно пресичане на платното за движение, внезапно навлизане на пътното платно, пресичане при червен сигнал на светофарната уредба.

Контрол се осъществяваше и спрямо водачите, отнемащи предимство на пешеходци. Паралелно се наблюдаваше и за водачи с рисково поведение на пътя, свързано с неправилно изпреварване, отнемане на предимство и други несъобразени маневри, създаващи предпоставки за пътни инциденти.

В рамките на отчетния периода бяха проверени 1 323 автомобила и 1 524 лица. Съставени са били 45 акта и наложени 463 глоби с фиш. На 16 лица, пресекли на нерегламентирани места, са съставени фишове.

За внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното за движение са санкционирани 4 лица. Глобен е един водач, който не е осигурил предимство на пешеходец.

Нарушенията на правилата за престой и паркиране в райони на пешеходни пътеки, кръстовища, на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници са 6. Изготвените сигнални писма са 6.

При зимна обстановка се увеличават рисковете за пътни инциденти. „Пътна полиция“-Габрово обръща внимание на всички участници в движението да се съобразяват с условията и стриктно да спазват правилата за движение съгласно Закона за движение по пътищата.

Основни правила за поведение на пешеходците са:
– по възможност да носят по-ярки дрехи, които да ги правят по-лесно забележими на пътя;
– да пресичат само на определените за целта места и то след като внимателно се огледат
– да не забравят, че ползването на мобилни телефони разсейва, затова е добре по възможност да не се ползват при пресичане.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица