Свържи се с нас

Икономика

Образование и бизнес продължават да си партнират

Published

on

2 лого 2проект 1схемаПродължава работата по проект „Дългосрочно партньорство с работодателите в сферата на икономиката и туризма“ в Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово. От 21 ноември започна обучение на учителите по икономически, туристически и технологични дисциплини от представители на партньорите – работодатели.

Преподавателите по икономически дисциплини в училището задълбочено дискутираха вече разработените програми на образователните паркове в областта на предприемачеството и компютърното счетоводство с Ивелина Цонева и Ивелина Кръстинкова – управители на счетоводни кантори ВИП Финанс ЕООД и ДИКОМ ЕООД и Стилияна Тинчева, консултант по проекта.

В проведения разговор с Калинка Пенева, управител на  „Меркурий ПиП“ АД, се уточниха ангажиментите на фирмата за обучение на ученици в областта на мърчандайзинг и складово стопанство.

Управителят на хотел „Габрово“ Димитрина Стоилова обучава преподавателите по туристически дисциплини за работа с приложен хотелски софтуер.

Татяна Цанкова – директор на ДХС и Дарина Маринчевска, ръководител на отдел, ще обсъждат спецификата на екскурзоводското обслужване и туристическата анимация.

Силвия Хинкова – консултант по проекта, ще разработва проблемите на допълнителните дейности в туризма. С Дарина Гатева – управител на ресторант „Его“, учителите по практика в сферата на ресторантьорството разгледаха програма за обслужване на кетърингово събитие и очакват през тази седмица участието на Веселина Славчева – специалист по карвинг и автор на учебна програма по карвинг, както и Васил Колев – носител на национални и световни награди и ръководител на школа по барманство, за да се сверят  и заработят в синхрон „часовниците“ на училище и бизнес.

Особено важно е присъствието на Владимир Генчев  – управител на ресторант „Гурме“ и бивш ученик на гимназията, който определи задачите на образователните паркове „Гурме“, в които ще се обучават 20 ученици.

Резултат от партньорството между бизнеса и училището са вече разработените 13 програми за работа на образователни паркове, в които ще се обучават на практически умения учениците от гимназията, както и 11 програми за задължително избираема и свободно-избираема подготовка по теория и практика на различните професии.

Икономика

„Деари Фууд България „АД търси служители

Published

on

Деари Фууд България „АД търси да назначи служители. Фирмата е специализирана в производството на млека и млечни изделия, чиито продукти се произвеждат под собствени и чужди марки.

Компанията се нуждае от:

1.Оператор на високо технологична линия за производство на UHT мляко
ИЗИСКВАНЕ ЗА ДЛЪЖНОСТТА:
– Висше техническо образование .
– Прецизност при изпълнение на работните задължения .
– Инициативност и отговорност, умения за работа в екип.
– Млади ,амбициозни с желание за развитие.

„Деари Фууд България „АД ПРЕДЛАГА:
– Постоянен трудов договор.
– Атрактивно заплащане.
– Работа в динамично развиващ се екип с възможност за кариерно
израстване.

  2.Механик поддръжка на машини в млекопреработвателно предприятие
ИЗИСКВАНЕ ЗА ДЛЪЖНОСТТА:
-Средно или висше техническо образование .
-Прeцизост при изпълнение на работните задължения.
-Инициативност и отговорност.
-Умения за работа в екип.
-Опит на подобна позиция се счита за предимство.

„Деари Фууд България „АД ПРЕДЛАГА:
-Постоянен трудов договор.
-Атрактивно заплащане.
-Работа в динамично среда.
-Обучение.

Ако проявявате интерес към обявените позиции за работа, както и за допълнителна информация, можете да позвъните на телефон: +359 885 989 897.

Зареди още

Икономика

Как да увеличите производителността на вашия лаптоп?

Published

on

Производителността на лаптопа ви е от съществено значение, независимо дали го използвате за работа или за гейминг. В днешно време компютрите са ни все по-необходими и това налага да бъдат максимално ефективни.

Когато става въпрос за избор на бюджетен лаптоп, важно е да знаете какви характеристики да търсите. По-евтините и употребяваните преносими компютри също е възможно да бъдат ефективни, но трябва да се уверите, че избирате модел с достатъчно процесорна мощ, допълнително RAM и добра видеокарта. Тези спецификации ще ви осигурят висока производителност.

 1. Оптимизиране на операционната система
  Операционната система (ОС) е ключов елемент за производителността на устройството ви. Възможно е редовните обновления и изчистването на ненужни файлове и приложения значително да ускорят вашата система. Проверявайте за обновления редовно и избягвайте инсталирането на ненужни програми на компютъра.
 2. Ускоряване чрез допълнителна памет
  Добавянето на още RAM памет често е един от най-ефективните начини за ускоряване на бюджетния лаптоп. Всички модели трябва имат слотове за допълнителна памет, което позволява лесно ъпгрейдване.
 3. Актуализация на процесора и графичната карта
  Ако устройството позволява, може да се опитате да смените процесора или графичната карта за по-мощните бюджетни модели. Това често може да донесе значително подобрение в скоростта, особено при игри или графични приложения.
 4. Редовно почистване на лаптопа
  Прахът и мръсотията могат да причинят прегряване на компонентите на всеки лаптоп. Редовното почистване на вентилаторите и другите части може да предотврати този проблем и да удължи живота най-вече на бюджетните модели.
 5. Използване периферия
  Има случаи, когато бюджетният лаптоп просто няма достатъчно добри характеристики за определена задача. В такива моменти външни устройства като твърди дискове, графични станции или допълнителни монитори ще предоставят нужния ви ресурс.

Дори бюджетните лаптопи могат да бъдат производителни и ефективни с правилните оптимизации. От ключово значение е да се обръща внимание на основните компоненти като операционната система, процесора и паметта, както и да се поддържа устройството чисто и актуализирано. Вашият преносим компютър може да функционира бързо дори и при най-тежките задачи, ако се грижите добре за него.

Зареди още

Икономика

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

 • Трудов договор и осигуровки
 • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес
 • Стартова заплата, в размер на 1 700.00 лв/месец, с възможност за допълнително увеличение
 • Работен ден, с продължителност 8 часа
 • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
 • Най-висок клас работно облекло
 • Възможност за кариерно развитие и обучение
 • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица