Свържи се с нас

Новини

Пътищата са мокри, дъжд вали на Шипка

Published

on

аудито12На територията на община Габрово пътните настилки са мокри.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е мокра. В района вали дъжд. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания. Забранено е движението на МПС с обща маса над 10 тона. Температурата на въздуха там е 2°С. Височината на снежната покривка е 40 см.

Пътят за Узана е мокър, в добро състояние. Височината на снежната покривка е около 30 см. Температурата на въздуха е 2°С. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са мокри и нормално проходими.

Времето в община Габрово е облачно.  Вали дъжд. Количеството на валежите паднали през нощта са 4 мм.  Височината на снежната покривка е около 12 см. Духа слаб югоизточен  вятър със скорост 1 м./сек. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е  2°С . Влажността на въздуха е  94 %.

Учениците, подлежащи на задължително обучение през учебната 2013/ 2014 година и живеещи в населени места, в които няма училища са превозени до ОУ „Хр. Ботев“ , СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”и водят нормален учебен процес.

От „Енерго – Про“ съобщават, че няма населени места без ток. Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. „Топлофикация“ – Габрово , „Хлебозавод“ – Габрово и „ВиК“ – Габрово изпълняват нормално своите задължения.

Прогнозата за днес е, че времето ще е облачно и влажно. Ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб западен вятър, който привечер ще се ориентира от север-североизток. От север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Очаквана максимална температура около 4° -5°С. В планината ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, над 1800 метра – сняг. Към края на деня валежите ще спрат и облачността от север ще започне да се разкъсва.

Преди обяд вятърът ще е до умерен от югозапад, а след обяд ще се ориентира от север и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°, но по-късно през деня, със северния вятър, ще застудява. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, като щЩе се повишава, по-съществено привечер.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112 и телефоните 803 328 и 818 375.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Mеждинна пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица