Свържи се с нас

Новини

Габровски ученици ще практикуват в Лайпциг

Published

on

1238147_10200582253826652_336886433_n

LLP_BGДвадесет ученици от дванайсти клас на Професионалната гимназия по туризъм “Пенчо Семов” – Габрово, участващи по проекта „Усвояване на иновативни умения и компетенции в туризма чрез мобилност“ №2013-1-BG1-LEO01-08905, заедно с двама преподаватели от училището с добра езикова и професионална подготовка с сферата на туризма, ще бъдат на практика в 4-звездни хотели в Лайпциг, Германия.

Проектът, чиито партньор е немската организация WBS Training AG, предвижда ученическа производствена практика по съответния учебен план на МОМН за 3 седмици – от 30 март до 21 април 2014 г. в град Лайпциг. Хотелите и работните места са определени след съгласуваност между партньорите на базата на досегашния опит от реализацията на проект „Мобилност“ през 2011г.

Избрани са четиризвездни хотели за конгресен туризъм, с които WBS Training AG има дългогодишни контакти и проведени успешни ученически практики в Полша, Унгария и Литва. Учениците ще бъдат разпределени в хотели за работа в кухнята, рецепцията, бара, ресторанта и румсървис. Те ще работят под ръководството на наставници, за да се обхване цялостният процес на обслужване на хотела и се наблюдават, изучават и анализират максимален брой добри практики.

Ще се осъществи супервизия от WBS Training AG чрез Сабине Кьониг – Куник и управителите на съответните хотели. Супервизията включва ежедневен контакт с преките наставници на учениците, наблюдение и анализ на професионалния и езиков напредък на участниците, решаване на конкретни казуси, свързани с ежедневната практика. Извършената супервизия е база за определяне на крайната оценка на бенефициентите.

Проектът е насочен към придобиване на практически опит относно нови технологии за приготвяне на ястия в кухнята и обслужване в ресторанта и бара, организиране на събития за голям брой гости – коктейли, партита, обслужване и кетъринг, работа със съвременни резервационни системи, посрещане и настаняване на гости в хотела.

Освен това проектът е насочен още към  практически опит за почистване, зареждане и подготовка на хотелиерската стая, практикуване на немски език в реална среда с цел затвърждаване на специфичната професионална лексика на езика, мотивиране на участниците за реализация по професията и предприемачество в конкурентна бизнес среда, прилагане на добрите практики от мобилността в обучението по технологични дисциплини в ПГТ – Габрово.

Сред основните цели на проекта са усвояване от учениците на европейски правила за посрещане и обслужване на гости в бара, ресторанта и хотела, създаване на условия за личностно и професионално развитие на участниците в проекта за прилагане на усвоените практики и модели на поведение в предстоящата професионална реализация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес
  • Стартова заплата, в размер на 1 700.00 лв/месец, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

Покана за събитие

Published

on

ФЕСТИВАЛ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ЦЕЛЕВИТЕ ВИДОВЕ И ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ЗАЩИТЕНИТЕ ЗОНИ В ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ „ДРЯНОВО-ТРЯВНА – В СЪРЦЕТО НА БАЛКАНА“

Уважаеми жители и гости на гр. Трявна,

Фондация „НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА БОРБА С БЕДСТВИЯ И АВАРИИ“ Ви кани на фестивал за насърчаване опазването на защитени видове и популяризиране на защитените зони в територията на МИГ Дряново-Трявна!

Дата: 23.09.2023 г., 15.00 ч., гр. Трявна, пл. „Пенчо Славейков“

Ще получите важна и интересна информация за защитените видове животни в района и рекламни материали! По време на събитието е осигурен кетъринг!

Събитието е част от дейностите по договор №BG16M1OP002-3.032-0001-C01 „Подобряване на природозащитното състояние на видове от мрежата натура 2000 чрез подхода ВОМР в територията на МИГ Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ г.

Заповядайте!

Проект №BG16M1OP002-3.032-0001-C01 „Подобряване на природозащитното състояние на видове от мрежата натура 2000 чрез подхода ВОМР в територията на МИГ Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ г.

Зареди още

Новини

Таня Христова присъства на представянето на „Историята на габровската адвокатура“

Published

on

Ден преди да отбележим Деня на независимостта, Габровската адвокатска колегия представи пред обществеността книгата „Историята на габровската адвокатура“.

На събитието присъства председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев, основателят и председател на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, областният управител Мария Башева, ръководители и представители на адвокатски колегии от страната, представители на културни институции и организации.

Кметът Таня Христова отправи поздрав към организаторите на събитието и подчерта, че е привилегия то да се проведе в Габрово и допълни: „Представянето на книгата, събрала историята на габровската адвокатура, е хубав повод да ви поздравява и да ви благодаря, защото от днес в нашите библиотеки вече има и едно издание, което ще обогати всичко, което се е случвало и ще се случва в Габрово и ще добави към архивната съкровищница и „Историята на габровската адвокатура“. Много харесвам думата „правник“, която по стар български стил приобщава всички, които се занимават с правни въпроси. Носи прекрасна символика и послание. Макар и днес вече да не се наричате така, изпълвайте всеки ден от вашето призвание с тази думичка, отстоявайте правото, борете се за правотата, и намирайте симбиоза между истината и правотата, бъдете свободни и независими.“

Книгата е първата, която описва историята на габровската адвокатура, а нейният автор е член на колегията – адвокат Николай Христов. За това свое дело и други заслуги адвокат Христов беше отличен с Почетен знак на колегията.

От историята, проследявайки аспекти на професията, ще научим още интересни и малко известни факти като този, че един от радетелите в църковната борба и основен двигател на борбата за изграждане на известната църква Свети Стефан в Цариград е габровецът Никола Сапунов, който е бил пълномощник на цариградските българи.

Още един малко известен факт е, че първите българи – юристи университетски възпитаници са от рода Палаузови; или че първият българин – професор по право Владимир Палаузов е с габровски корени; първият преводач и издател на Наполеоновия кодекс на новобългарски език е габровецът адвокат Христо Арнаудов.

В историята са описани предизвикателствата на времето, свързано с политическите промени в страната, както и кратки характеристики за повече от 200 габровски юристи, от които 191 адвокати или членове на колегията от нейното съществуване от Възраждането до днес.

Гостите на събитието имаха възможността да наблюдават кратък епизод от началото на адвокатската професия в Старо Габрово с участието на актьори от ДТ „Рачо Стоянов“. Автор на сценичния етюд е самият автор на „Историята на габровската адвокатура“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица