Свържи се с нас

Новини

Габровски ученици ще практикуват в Лайпциг

Published

on

1238147_10200582253826652_336886433_n

LLP_BGДвадесет ученици от дванайсти клас на Професионалната гимназия по туризъм “Пенчо Семов” – Габрово, участващи по проекта „Усвояване на иновативни умения и компетенции в туризма чрез мобилност“ №2013-1-BG1-LEO01-08905, заедно с двама преподаватели от училището с добра езикова и професионална подготовка с сферата на туризма, ще бъдат на практика в 4-звездни хотели в Лайпциг, Германия.

Проектът, чиито партньор е немската организация WBS Training AG, предвижда ученическа производствена практика по съответния учебен план на МОМН за 3 седмици – от 30 март до 21 април 2014 г. в град Лайпциг. Хотелите и работните места са определени след съгласуваност между партньорите на базата на досегашния опит от реализацията на проект „Мобилност“ през 2011г.

Избрани са четиризвездни хотели за конгресен туризъм, с които WBS Training AG има дългогодишни контакти и проведени успешни ученически практики в Полша, Унгария и Литва. Учениците ще бъдат разпределени в хотели за работа в кухнята, рецепцията, бара, ресторанта и румсървис. Те ще работят под ръководството на наставници, за да се обхване цялостният процес на обслужване на хотела и се наблюдават, изучават и анализират максимален брой добри практики.

Ще се осъществи супервизия от WBS Training AG чрез Сабине Кьониг – Куник и управителите на съответните хотели. Супервизията включва ежедневен контакт с преките наставници на учениците, наблюдение и анализ на професионалния и езиков напредък на участниците, решаване на конкретни казуси, свързани с ежедневната практика. Извършената супервизия е база за определяне на крайната оценка на бенефициентите.

Проектът е насочен към придобиване на практически опит относно нови технологии за приготвяне на ястия в кухнята и обслужване в ресторанта и бара, организиране на събития за голям брой гости – коктейли, партита, обслужване и кетъринг, работа със съвременни резервационни системи, посрещане и настаняване на гости в хотела.

Освен това проектът е насочен още към  практически опит за почистване, зареждане и подготовка на хотелиерската стая, практикуване на немски език в реална среда с цел затвърждаване на специфичната професионална лексика на езика, мотивиране на участниците за реализация по професията и предприемачество в конкурентна бизнес среда, прилагане на добрите практики от мобилността в обучението по технологични дисциплини в ПГТ – Габрово.

Сред основните цели на проекта са усвояване от учениците на европейски правила за посрещане и обслужване на гости в бара, ресторанта и хотела, създаване на условия за личностно и професионално развитие на участниците в проекта за прилагане на усвоените практики и модели на поведение в предстоящата професионална реализация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица