Свържи се с нас

Новини

„Акция зима” в Дряново. Възрастен мъж блъсна 9-годишно дете

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Специализирана полицейска операция, с наименование „Акция зима” е била реализирана вчера, за времето от 13:30 до 15:30 часа на територията на дряновската полиция, информираха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Операцията, проведена по метода  на широкообхватния контрол е имала за цел подготовката на автомобилите за зимния сезон, превенция на пътно – транспортни произшествия, установяване на неправоспособни водачи и  такива, управляващи след употреба на алкохол.

Проверени били 31 автомобила, за които били констатирани седем нарушения – техническа неизправност на МПС- 1,  нередовни документи – 2, неправоспособност- 1 и трима без включени светлини.

Към сводката за днешния ден от Областната полиция в Гарово съобщават още за инцидент, възникнал на пешеходна пътека.

Около 13 часа на ул.“Стефан Пешев“ в Севлиево настъпило пътно – транспортно произшествие на пешеходна пътека, при което пострадало 9- годишно дете.

Лек автомобил „ВАЗ-2101”, управляван от 78-годишен мъж, блъснал пресичащото дете. В следствие на удара същото получило контузно – разкъсна рана на главата и комоцио. За щастие пострадалото дето е без опасност за живота, уточняват от полицията.

По случая е взето административно отношение.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Откриха растения марихуана в дома на напушен водач от Габрово

Published

on

В хода на полицейска акция по линия „Наркотици“ е задържан 39-годишен осъждан жител на Габрово.

Вчера, 23 юни, около 08.50 часа, в района на село Враниловци служители на габровската полиция спрели за проверка лек автомобил „Нисан Кабстар“. По надлежния ред било установено, че водачът управлявал автомобила след употреба на марихуана.

При последвалите допълнителни действия в жилището, обитавано от мъжа, криминалистите установили, че е засадил и отглежда растения от рода на конопа, с тегло 167 грама, както и че в ниша, специално пригодена за поддържане на температура и вентилация, държи зелена суха листна маса с общо тегло 156 грама.

При направения полеви наркотест иззетата листна маса реагирала на марихуана. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.343б, чл.354а и чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Новини

Петър Витанов: Корупцията в България остава невидима за Брюксел

Published

on

Корупцията, която e завладяла България, остава невидима за Брюксел. Твърде дълго Комисията си затваряше очите, когато премиери от Европейската народна партия злоупотребяваха с власт. Това каза Петър Витанов, ръководител на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент по време на разискванията в ЕП относно доклада на Комисията за върховенството на закона за 2020 г.

„Европейските граждани очакват от нас да защитаваме техните права и свободи, както и демокрацията – тогава, когато е поставена в риск. Възможно ли е да го направим в ситуация, в която все по-често виждаме  докъде водят конюнктурните съображения на едно политическо семейство, овладяло най-високите постове в Европейския съюз?“, попита Витанов.

Той обърна внимание и на факта, че Комисията е останала безучастна към случващото се както в България, така и в други държави от Източна Европа.

„Комисията твърде дълго си затваряше очите, когато премиери от ЕНП тежко злоупотребяваха с властта, обграждаха се с олигархични кръгове, които купуваха с европейски средства”, добави Петър Витанов.

Petar VITANOV in the EP

Според него част от европейците нямат чувството, че в страните им има върховенство на закона. Петър Витанов призова и за по-решителни действия от страна на Брюксел.

„В резултат днес върховенството на закона е мираж не само в една страна-членка. Случаят с България е емблематичен. Докато Комисията описваше или по-скоро прикриваше ситуацуята с витиевати фрази и характерни брюкселски клишета, САЩ наложи най-големият пакет санкции, за един ден, по закона Магнитски, на български бизнесмени. Причината – корупция. Онази, която остана невидима тук, в Брюксел. Затова въпросът ми към Комисията е: след 12 години управление на ГЕРБ и ЕНП в България, кого са корумпирали тези бизнесмени? Надявам се най-после да видим отговора в следващия доклад за България“, завърши Витанов.

Евродепутатите се обединяват около идеята за постоянен и всеобхватен механизъм, който да включва ясни препоръки в бъдещите доклади. Настояват също така за по-специфични за държавите-членки препоръки, които да включват както крайни срокове за изпълнение, така и ясни критерии.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:
https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица