Свържи се с нас

Новини

Депото ще е готово до края на 2014

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Депото за твърди битови отпадъци в Габрово ще бъде готово до края на 2014 година, информираха от габровската общинска администрация. Във вторник в сградата на в Община Габрово се състоя поредното заседание на Надзорната комисия, сформирана с цел осъществяване на мониторинг по време на изпълнението на проекта. На заседанието присъстваха кметовете на общините Габрово и Трявна – Таня Христова и инж. Драгомир Николов, зам. – областният управител Кенан Ашиков, членовете на комисията, сред които представители на институциите, екипът за реализиране на проекта и представители на строителния надзор.

Ръководителят на проекта инж. Милена Гатева представи пред комисията напредъка по дейностите, като основен акцент бе поставен на строителните работи. Към момента е завършено изграждане на площадката за сепариране на отпадъци; почти завършено изграждане на площадката за компостиране; изградени са експлоатационните и контролни пътища; реализирани са съществени изкопни работи по клетката за депониране на отпадъци; почти финализирано е изграждането на външно довеждащо водоснабдяване и електрозахранване на обекта; финализиране на работата по административната сграда, гараж и работилница; завършен е напорен резервоар за нуждите за водоснабдяването на обекта; изградена е постоянната ограда на депото с изключение на малки отсечки, необходими за по-лесен достъп до участъцитие на моментното строителство.

Предвид настъпващата зимна метеорологична обстановка строителните работи ще се концентрират предимно в административната сграда и обслужващите помещения, площадката за компостиране, както и в участъците за довършване на експлоатационните пътища и ретензионния резервоар. Към момента темпа на строителството е такъв, че сроковете по графика ще бъдат спазени и до края на 2014-а година Габрово и Трявна ще имат нова регионална система за управление на отпадъците.

На заседанието стана ясно, че е проведена процедура по ЗОП и са избрани изпълнители за доставка на машини и съоръжения за новото депо, за видеонаблюдение и офис оборудване на администранитвната сграда, за доставка и монтаж на пречиствателна станция за отделяния от отпадъците инфилтрат и за доставка и монтаж на електронна везна за отчитане количествата отпадък, постъпващ на депото. Предстои повторно да бъде обявена процедура за доставка и монтаж на система за улавяне на депонийния газ, тъй като при първото обявяване нямаше заинтересовани участници.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Финалът на заседанието бе поставен на работния терен на обекта. По желание на  кметовете на двете общини, Таня Христова и инж. Драгомир Николов, беше направен обход на строителната площадка, за да се запознаят в детайли с напредъка по проекта.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица