Свържи се с нас

Новини

Бъди ментор на младежи в неравностойно положение

Published

on

снимка: forzadagro

снимка: forzadagro

Стани ментор на младежи без родители и от социално слаби семейства на възраст между 16 и 22 г. и два пъти месечно се срещай с тях, за да им помогнеш да се ориентират професионално, както и да се подготвят за самостоятелен живот. Срещите могат да се правят в офиса на Фондация “Стъпка за България” в София, на обществено място (парк, кафене, библиотека), на работното място на ментора. Пожелателно ангажиментът е за поне 1 година в градовете София, Габрово и Берковица. Обичайно менторите се срещат с младежи от своя град, но ако желаят, за своя сметка могат да пътуват до друг от посочените.

Отделяйки време и енергия като ментор, ще дадеш шанс на младежите да общуват с хора от различни сфери на живота, което ще им помогне да разширят кръгозора си и да придобият яснота за бъдещото си развитие. Чрез общуването със своите ментори и участието в групови занимания и семинари, те ще имат възможност да изградят мрежа от контакти, която ще спомогне намирането на работа/стаж или продължаването на образованието. Индивидуалните занимания с ментор ще им позволят да имат близък контакт с вдъхновяващ модел на поведение, който да ги съпътства в изграждането и осъществяването на техните планове за лично и професионално развитие и ще

Фондация “Стъпка за България” е организация, създадена, за да развива проекти, инициирани от и за млади българи и в момента работи в подкрепа на младежите в неравностойно положение. Те имат редица проблеми, които затрудняват тяхната образователна и социална интеграция. На по-късен етап това води до сериозни трудности при професионалната им ориентация и реализация. Училището няма достатъчно механизми за справяне с тези проблеми, тъй като прилага унифицирани учебни програми, стандартизирани оценки и административна принуда. Няма възможност за индивидуална работа и допълнителна педагогическа помощ на младежите, които не получават адекватна родителска подкрепа. От друга страна, съществува голяма дистанция между света на училището и света на професионалния живот след това. Наученото често е теоретично и младежите не знаят как да го приложат в “реалния” живот. Това води до намаляване на самочувствието, намаляване на успеха, отпадане от училище или невъзможност за справяне с живота след завършване на училище. Основен проблем за това е липсата на основни социални и професионални умения, както и липсата на информация и подкрепа в обмислянето на възможностите за бъдещо професионално развитие. Поради липсата на социални умения, както и липсата на модели на поведение и възможност за общуване с хора от различни сфери на живота, които да споделят с тях полезни идеи за образователно и професионално развитие, съвети и конкретни умения и знания по пътя към реализацията им, младежите се оказват неподготвени да се сблъскат с предизвикателствата на реалния живот. За да поемат по пътя на успешна реализация, те имат нужда от вдъхновяващи модели на поведение, които да им помогнат в обмислянето и реализацията на житейския им план, както и от съвети и практически умения от различни сфери на живота.

Повече информация и възможност да се включите към инициативата можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица