Свържи се с нас

Новини

Работата по Депото за отпадъци напредва

Published

on

снимка: Мария Радойчева

снимка: Мария Радойчева

Строителните дейности по изграждането на регионалното депо за отпадъци в регион Габрово напредват. Това информираха от екипа, реализиращ проекта, които в рамките на ден бяха организирали посещение на строителната площадка на новото депо.

На новата площадка е завършено изграждането на площадката за сепариране на отпадъци, във финална фаза е площадката за компостиране и са изградени експлоатационни и контролни пътища.

Съществен напредък има по изкопните работи на клетката за депониране на отпадъци, при което са преоткосирани участъци, включително и във старите насипи с отпадъци. Оформена е геометрията на новата клетка.

снимка: Мария Радойчева

снимка: Мария Радойчева

Освен това е финализирано изграждането на външно довеждащо водоснабдяване и се работи по постоянното външно електрозахранване. Във финален етап е строителството на административната сграда, складовите помещения и гаража.

Завършен е напорен резервоар за нуждите за водоснабдяването на обекта, както и постоянната ограда на депото, която е изградена с изключение на малки отсечки, необходими за по-лесен достъп до участъцитие на моментното строителство.

Към момента по строително – монтажните работи са направени 30 000 куб.м. изкопи в новата клетка за депониране на отпадъци, налят е над 1300 куб.м. бетон в административната сграда, складови помещения, площадка за компостиране, оградна стена и 140 тона желязо е вложено в кофраж.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица