Свържи се с нас

Новини

Дава ли дежурства в Болницата директорът на РЗИ – Габрово?

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Дава ли дежурства в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ – Габрово директорът на РЗИ – Габрово д-р Петър Стефанов? Този въпрос на дневен ред публично постави общинският председател на БСП – Габрово Кристина Сидорова в свое изявление, дадено пред местните медии, по повод твърдения в габровската общественост, че д-р Стефанов работи на граждански договор през почивните дни в областното лечебно заведение.

„Получавал ли е възнаграждение от Областната болница, докато е изпълнявал и към момента продължава да изпълнява длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в Габрово? Дали е вярно, защото такива слухове вървят от много време насам в габровската общественост и никой не смее официално да попита. Ако не е вярно – просто някой да излезе и да ни обясни, че не е вярно и това са пълни спекулации, защото оставам с впечатлението, че има конфликт на интереси“, заяви лидерът на местната левица Кристина Сидорова.

Общинският председател на столетницата изрази своята надежда, че ще бъде даден отговор на тези неясноти, защото по думите й така ще си отговорим и на много други въпроси, свързани с това какво се случва в нашия град.

На срещата с журналистите беше коментирана и друга актуална в последно време тема –  Водният цикъл на Габрово. Председателят на местните общински съветници – социалисти арх. Иван Николов поиска да бъде включен в екипа, реализиращ проекта, строителен специалист, който да помага на ръководството му.

Според него сегашният ръководител на проекта Марта Петрова е далеч от строителната сфера. „Не може хора, които са далече от сферата, свързана със строителство, да се занимават и да ръководят най-голямата инвестиция в момента. До Марта Петрова трябва да има човек, който се е занимавал със строителство“, заяви арх. Николов.

Той беше категоричен, че БСП – Габрово не се иска смяната на ръководителя на проекта, тъй като това би го дискредитирало, а трябва да се изберат хора, които са наясно с тънкостите в строителството и имат способността да взимат решения, касаещи ежедневната работа по Водния цикъл.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Строителен специалист да поеме ръководството

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица