Свържи се с нас

Новини

Траншейно възстановяване на „Николаевска“ за зимата

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

За зимната подготовка се предвижда траншейно възстановяване на улица „Николаевска“ с първи пласт асфалт. Това стана ясно в понеделник по време на обиколката на габровските журналисти, които заедно с кмета на Габрово Таня Христова и представителите на проекта за Водния цикъл на града Момчил Корназов и Марта Петрова проследиха напредъка по изпълнението на инвестицията по места.

По улицата са изпълнени водопровод и сградни отклонения, като в момента се работи по присъединяването на 156 домови връзки, така че водоподаването на всички абонати да бъде обезпечено. Този процес е много времеемък, обясни Момчил Корназов. Предстои също изключване на старите проводи и включване на новите в системата.

Строителните работи по улицата са допълнително утежнени от изпълнението на други инвестиционни намерения, свързани с газификацията и кабелната мрежа.  След приключване на работата по водопроводните отклонения, ще бъде премахната старата и изградена нова тротоарна настилка. Ремонтните дейности по ул. „Николаевска“ ще приключат с цялостното възстановяване на пътното платно.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В обиколката бе включен още и кв.Баждар, където се подменя водопроводната мрежа по улици Баждар, Константин Величков, Емануил Манолов, Хаджи Димитър, Цанко Церковски, ул. Гаврил Кръстевич, Алеко Богориди, Тодор Бурмов, Тракия, Алеко Константинов, Хан Омуртаг, Пейо Яворов, Добруджа.

До момента са изпълнени 70% от проводите, остава да се завършват улици Ал. Константинов, Пейо Яворов, Добруджа и Хан Омуртаг. Възстановени са изцяло настилките по улици Цанко Церковски, Алеко Богориди, част от Хаджи Димитър.

Работи се по възстановяване на асфалтова и тротоарна настилка по ул. Тодор Бурмов, асфалтова настилка на ул. Хаджи Димитър, асфалтова настилка на тласкател Баждар, тротоарна и паважна настилка на ул. Баждар, възстановяване на бордюри по ул. Ангел Кънчев, със завършването на които ще се осигури проходимостта на квартала при зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Урок по пътна безопасност в село Поповци

Published

on

По покана на Народно читалище „Дядо Стойно – 1927“, инспектор Христофор Божинов от сектор „Пътна полиция“ проведе урок по пътна безопасност за деца от село Поповци. В инициативата участваха деца на възраст между 5 и 13 години, които се включиха в игра по „безопасно движение на пътя“.

На импровизирана площадка, обозначена с пътни знаци и светофарна уредба, малчуганите показаха своите познания по правилно и безопасно пресичане на пътното платно и управление на велосипед.

Инспектор Божинов припомни основните правила за пътна безопасност, които всяко дете трябва да спазва по време на лятната ваканция. Той също така обясни на децата как да разпознават полицая по униформата и отличителните знаци – шапка, светлоотразителна жилетка и помощните средства като белезници, палка и радиостанция.

Божинов демонстрира как и защо се използва стоп палка, как се поставят белезници и разясни предназначението на радиостанцията.

Децата задаваха множество въпроси, свързани с работата на полицая, и проявиха голям интерес към служебния мотор на инспектор Божинов. Това предизвика истинско вълнение сред тях и ги мотивира да учат повече за пътната безопасност.

Тази инициатива на Народно читалище „Дядо Стойно – 1927“ допринесе значително за повишаване на знанията на децата по темата за безопасното поведение на пътя, като същевременно направи обучението забавно и интересно.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Любопитно

Модерни плочки за баня – тенденции, материали и вдъхновение

Published

on

Банята отдавна не е просто функционална стая, това е място за релаксация и бягство от ежедневния стрес. Следователно дизайнът на банята придобива все по-голямо значение и хората са готови да инвестират повече пари в създаването на красиво и стилно пространство. Плочките за баня играят решаваща роля при оформянето на цялостната естетика на помещението и осигуряват издръжливост и лесна поддръжка. Плочките които предлагаме включват разнообразие от стилове, дизайни и размери, които могат да отговорят на всяко предпочитание. В тази статия ще обсъдим най-новите тенденции при модерните плочки за баня, различни видове материали, популярни дизайни и вдъхновения, с които можем да ви помогнем да създадете мечтаната баня. Може да се запознаете с широката гама от плочки за баня с високо качество и да намерите идеалните за вашия проект.

Тенденции в модерните плочки за баня

1. Големи размери и формати
Една от водещите тенденции в съвременните плочки за баня от Makenzi.bg са големите размери и формати. Тези големи плочки създават илюзия за повече пространство, правят вашата баня да изглежда по-голяма и могат лесно да се почистват, което ги прави идеални за малка баня. Те също така както добавят усещане за лукс и елегантност, така и подчертават разнообразието от размери на плочките и тяхното въздействие върху външния вид на вашата баня.

2. Неутрални цветове
Неутралните цветове като бяло, бежово и сиво остават популярен избор за плочки за баня поради своята гъвкавост и способност да допълват всяка цветова схема. Освен това тези нюанси създават спокойната атмосфера на банята, която е идеална за релаксация.

3. Естествени текстури
Включването на естествени текстури във вашата баня може да я направи да се чувства по-уютна и привлекателна. Плочки с дървени, каменни или циментови шарки стават все по-популярни, тъй като предлагат уникален външен вид, който се откроява от традиционните плочки за баня.

4. Метални акценти
Металните акценти, като месинг, злато и бронз, се завръщат в дизайна на на банята. Те могат да бъдат включени чрез метални фугиращи смеси, рамки около мивки или душове или дори чрез използване на метални плочки.

5. Геометрични модели
Геометричните модели, като шестоъгълници, хексагони и диаманти, стават все по- популярни в дизайна на плочки за баня. Те добавят визуален интерес и динамика към пространството, създавайки модерен и стилен външен вид.

Видове материали за плочки за баня

1. Керамика
Фаянсови плочки – едни от най-често срещаните избори за баня поради тяхната издръжливост, устойчивост на влага и разнообразие от налични стилове и оттенъци. Тези фаянсови плочки са направени от смес от глина и други материали (фаянс), след което се изпичат при високи температури, което ги прави едни от най-здравите продукти и подходящи за зони с висока влажност.

3. Гранитогрес
Гранитогресните плочки са изработени от смес от глина, пясък и шлака, след което се пресоват и глазират. Те са известни както със своята изключителна издръжливост, така и с устойчивост на петна и лесна поддръжка, което ги прави ветеран при избора на плочки за баня.

4. Камък
Каменните плочки, като мрамор, гранит и травертин, добавят нотка лукс и елегантност към банята. Всеки модел има свой уникален модел и жилки и това го прави визуално зашеметяващ материал. Въпреки всичко, те могат да бъдат на по-високи цени и изискват повече поддръжка в сравнение с други опции за плочки, които ще ви заинтригуват.

5. Винилови плочки
Виниловите плочки са сравнително нов материал на пазара, предлагащ бюджетен и екологичен вариант за плочки за баня. Те са съставени от слой винил, поставен върху хартиена основа, и се предлагат в различни дизайни, наподобяващи дърво, камък както и керамика. Лесни са за инсталиране и поддръжка, което ги прави чудесен избор за собственици на жилища, които искат да обновят своите бани, без да разбиват банката.

Дизайн и вдъхновение за плочки за баня

1. Стенописи и графити
Стенописите и графитите върху плочки добавят личен щрих и творчество към банята. Те може да се видят във всякакъв аспект – от геометрични шарки до сцени от природата или градски пейзажи. Това е страхотен начин да изразите личния си стил и да създадете уникално пространство.

2. Черно-бял контраст
Черно-белите цветови схеми никога не излизат от мода и могат да изглеждат невероятно в банята. Контрастът между тъмните и светлите нюанси може да създаде усещане за баланс и да подчертае определени елементи в пространството.

3. Морски теми
Темите, свързани с морето, винаги са били популярни в дизайна на банята, тъй като предизвикват спокойствие и релаксация. Синьото, зеленото и бялото са често срещани цветове, използвани за създаване на морска атмосфера, а мотивите могат да включват както безкрайното море, така и раковини, корали и всякакви морски красоти.

4. Ботанически теми
Ботаническите теми, включващи флорални мотиви, листа или лози, могат да добавят нотка свежест и жизненост към банята. Зелените и земните тонове са идеални за тези теми, създавайки успокояваща и спокойна атмосфера.

5. Смесени материали
Комбинирането на различни видове материали, като дърво и метал или камък и керамика, може да добави дълбочина и интерес към дизайна на вашата баня. Този подход позволява неограничени възможности за персонализиране и може да помогне за създаването на уникално пространство, което отразява вашия личен стил.

Заключение
Модерните плочки за баня предлагат изобилие от възможности за дизайн, материали и цветове, което улеснява създаването на красиво и стилно пространство. Независимо дали предпочитате големи размери и формати, плочки, които са в неутрални нюанси или естествени текстури, има нещо за всеки на конкурентни цени. Чрез включването на метални акценти, геометрични модели или вдъхновяващи теми, можете да персонализирате вашето пространство и да му придадете индивидуалност. Така че защо да чакаме? Започнете да планирате трансформацията на мечтите си днес и инвестирайте със стил във вашето бъдеще!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица