Свържи се с нас

Новини

Зимата няма да ни изненада, според кмета на Габрово

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Няма как да ни изненада зимата. Знаем, че се намираме в град, в който е характерен обилен снеговалеж и макар, че тук температурите може да не са от най-ниските, то поне снеговалежите са едни от най-обилните. Няма какво да крия – състоянието на улиците не ми харесва. Ще ни изненада зимата, ако реши да не ни посети. Това заяви по време на своя брифинг кметът на Габрово Таня Христова, в отговор на поставен от „Габрово Нюз“  въпрос,  по отношение на готовността на нашия град за предстоящата зима и състоянието на уличната мрежа.

По думите на кмета Христова, ежедневно се следи всеки един от проблемите на изпълнителите, които демонстрират забавяне на възстановителните работи. В някои от участъците и най-вече тези, в централната градска част, зоните са обвързани с необходимостта трите изпълнителя да изпълнят своята част, за да може да се пристъпи към възстановяване.

„Това, което съм обещала на гражданите през лятото е, че градът ни ще трябва да бъде готов и да посрещне зимата подготвен. Продължавам да настоявам и да твърдя, че това ще се случи, какво и да струва на изпълнителите. Ако трябва ще работят денонощно. Прогнозата за месец ноември е благоприятна за строително – ремонтни работи. Лично аз няма какво друго да направя, освен да заложа авторитета си и да настоявам за денонощна работа“,  каза още Таня Христова.

Пред журналистите кметът сподели още, че не може да обещае тези улици, които са разкопани в момента, че ще бъдат с положен последен слой асфалт, но поетият ангажимент е, там където е планирано да се продължи работата да има траншейно затваряне. „Градът трябва да бъде подготвен, за да може машините, които ще почистват снега да се движат по улиците и да осигуряват проходимост“, допълни в заключение кметът Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица