Свържи се с нас

Новини

Областната повишават квалификацията и мотивацията си

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Проект за повишаване квалификацията и мотивацията на служителите си ще изпълнява Областна администрация – Габрово до месец май 2014 г. Договорът за финансиране с Управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет” бе подписан в началото на  август и вече стартираха обученията на служителите.

Проектът „Експертите в Областна администрация – Габрово – компетентни, мотивирани, ефективни” е на обща стойност 72 689,17 лева. Предвидени са два вида обучения: индивидуални и групови.

Индивидуалните обучения са съобразени с конкретните задължения на всеки експерт и ще се извършват от Института по публична администрация. Те са тясно специализирани в области като мениджмънт в държавната администрация, планиране на човешките ресурси, политика за защита на личните данни в ЕС, управление на отпадъците, одитна дейност на публичните финанси, устройство на територията, Е-правителство и др. Ще бъдат обучени общо 36 служители в рамките на 26 курса и семинара от каталога на Института.

Груповите обучения са насочени към укрепването на екипността и мотивацията за работа и затова в тях ще се включат всички щатни служители на администрацията. Те ще обхванат следните модули: създаване и работа в екип, мотивиране на членовете на екипа, управление и решаване на конфликти, екипна съвместимост, лидерски умения, водене на работни срещи и съвещания, презентационни умения, работа под напрежение и др. Изнесените групови модулни обучения ще допринесат за изграждането на ключови компетентности съгласно Европейската квалификационна рамка.

Ще бъдат използвани интерактивни подходи и разнообразни обучителни методи като ролеви игри, симулации, работа в малки групи, анализ на казуси и др.

Предвид ограничените бюджети на публичните администрации за повишаване квалификацията на човешките ресурси, проектът е една добра възможност за експертите от Областна администрация – Габрово да надградят професионалните си знания и умения, да подобрят мотивацията си за работа и да станат по-ефективни като колектив. От своя страна, това ще допринесе за позитивния имидж на организацията, доброто управление и адекватното изпълнение на политиките за развитие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица