Свържи се с нас

Новини

Областният и заместници му гости на Празника на Дряново

Published

on

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител Николай Григоров и неговите заместници – Ценка Йонкова и Кенан Ашиков бяха гости на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново, по повод празника на града, съобщават от Областна администрация – Габрово. По време на сесията бяха връчени Удостоверенията за присъдено звание „Почетен гражданин на Дряново“ на Генчо Витанов и на Стойчо Мошанов – посмъртно и „Заслужил гражданин на Дряново“ на Светла Тодорова и Добринка Събева.

По рано през деня ръководството на Областната администрация гостува и на СОУ “Максим Райкович”, където тържествено беше открит нов бюст – паметник на Архимандрит Максим Райкович. Идеята е на Инициативен комитет за издигане на нов паметник на патрона на училището и е продиктувана от невъзможността за реставрация на стария негов паметник.

Да уважават своя патрон и да бъдат достойни негови последователи пожела областният управител на учениците събрали се в двора на Дряновското класно училище и неговият първоприемник СОУ “Максим Райкович”. На дряновци Николай Григоров сподели, че „който умее да се весели, той умее и да работи здраво. Вие това го доказвате с амбицията и желанието в Дряново да се случват неща, които да дават облик на града. Искрено желая постигнатото досега да продължава да се развива и да се надгражда с времето. Нека си създаваме поводи за празници, въпреки трудните времена, в които живеем”, допълни още.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица