Свържи се с нас

Новини

Ход на делото срещу четирима, обвинени в убийство

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На 14 и 15 октомври се проведе първото заседание по наказателно дело от общ характер, образувано по внесен от Окръжна прокуратура – Габрово обвинителен акт против А.Я., К.В., Г.В. и Л.А. – всички от с. Върбовка, общ. Павликени, обвинени в извършване на грабеж, придружен с причинени средни телесни повреди, от които последвала смъртта на 79-годишен мъж от севлиевското село Градище.

Повдигнатото на четиримата подсъдими обвинение е за това, че за времето от 00,00 ч. до 3,00 ч. на 7 ноември миналата година, в къща в с. Градище,в съучастие като съизвършители, отнели 7 лева от владението на възрастния мъж, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила. Те вързали насилствено ръцете и краката на пострадалия и чрез нанасяне на удари с ръце в областта на главата и тялото му причинили множество увреждания – средни телесни повреди по смисъла на чл.129 ал.2 от НК, от които последвала смъртта на пострадалия.

В хода на заседанието, продължило два дни, бяха разпитани всички посочени с внесения обвинителен свидетели.

Съдът изслуша и четирите вещи лица, изготвили назначените в досъдебното производство експертизи.

С оглед пълното и обективно изясняване на обстоятелствата по делото съдът уважи исканията на защитата за допускане на ДНК експертиза на четири чифта ръкавици използвани при извършване на престъплението, както и на съдебно-медицинска експертиза относно здравословен проблем, касаещ един от подсъдимите.

Следващото заседание по делото е насрочено за 9 декември.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица