Свържи се с нас

Любопитно

Започват празниците на Дряново (програма)

Published

on

снимка: Дестинация Дряново

снимка: Дестинация Дряново

От днес до края на седмицата ще се проведат празниците на град Дряново. Тази година празниците съвпадат с честването на 130-та годишнина от рождението на Рачо Стоянов, а също и с откриването на новия паметник на Максим Райкович – голям дряновец и един от най-изявените български възрожденци, който най-сетне ще получи заслужено внимание и уважение.

В програмата има включени още концерти, откриване на изложби, лекоатлетическият крос „Колю Фичето“, представяне на книга и други, информираха от Дестинация Дряново.

Разбира се, отново ще има и захарни петлета, памук, блъскащи се колички, много бонбони, понички и други, а за по-големите ще е радостта да се видят със завърналите се в родния край роднини.

ПРАЗНИЦИ НА ГРАД ДРЯНОВО И ТРАДИЦИОНЕН ЕСЕНЕН ПАНАИР /16-19 октомври 2013 г./

КОГА: 16 ОКТОМВРИ 2013 г. /СРЯДА/ 17.00 ч.
КАКВО: Награждаване на изявени дряновски деца, вписани в почетната книга „Дарования и постижения”
Празничен концерт, с участието на оркестър „Габрово“ и самодейни колективи от читалищата в общината
КЪДЕ: Пешеходната зона, до киното (при лошо време – Голям салон на Културния дом / читалище „Развитие-1869“)

КОГА: 17 ОКТОМВРИ 2013 г. /ЧЕТВЪРТЪК/ 15.30 ч.
КАКВО: Официално откриване на паметник на Архимандрит Максим Райкович
КЪДЕ: старата сграда на училище „Максим Райкович“

КОГА: 17 ОКТОМВРИ 2013 г. /ЧЕТВЪРТЪК/ 17.30 ч.
КАКВО: Документална изложба „Рачо Стоянов – дряновският майстор на словото“, посветена на 130 г. от рождението на писателя
КЪДЕ: Фоайе на Културния дом / читалище „Развитие-1869“

КОГА: 17 ОКТОМВРИ 2013 г. /ЧЕТВЪРТЪК/ 18.00 ч.
КАКВО: Премиера на книгата „Писма на Атанас Смирнов до Николай Димков”
КЪДЕ: Малък салон на Културния дом / читалище „Развитие-1869“

КОГА: 18 ОКТОМВРИ 2013 г. /ПЕТЪК/ 09.15 ч.
КАКВО: Тържествено издигане на знамето на Дряново
КЪДЕ: пл. „Освобождение“ (срещу Общината)

КОГА: 18 ОКТОМВРИ 2013 г. /ПЕТЪК/ 10.00 ч.
КАКВО: Откриване на 44-ти Национален шосеен лекоатлетически пробег „Колю Фичето“ 2013
КЪДЕ: Пешеходната зона, до киното

КОГА: 18 ОКТОМВРИ 2013 г. /ПЕТЪК/ 17.30 ч.
КАКВО: Фотоизложба на Иво Хаджимишев „Лица на българската духовност и слово“
КЪДЕ: Културния дом / читалище „Развитие-1869“

КОГА: 18 ОКТОМВРИ 2013 г. /ПЕТЪК/ 18.00 ч.
КАКВО: Награждаване на участниците в Националния конкурс „Поезия и песен на Балкана“. Връчване на Националната награда за цялостно литературно творчество „Рачо Стоянов“.
Тържествен концерт с участието на Ансамбъл „Чедата на Добруджа“ при Културен център „TT BURADA“ – Констанца, Младежки духов оркестър с мажоретен състав – Ловеч и самодейци от читалище „Развитие-1869“. Режисьор и водещ – Николай Априлов.
КЪДЕ: Голям салон на Културния дом / читалище „Развитие-1869“

КОГА: 19 ОКТОМВРИ 2013 г. /СЪБОТА/ 17.00 ч.
КАКВО: Концерт-спектакъл на Ансамбъл „Чедата на Добруджа“ при Културен център „TT BURADA“ – Констанца, Република Румъния
КЪДЕ: Пешеходната зона, до киното

В Фейсбук има страница за събитието, където също има програмата и ще се качват актуални материали: https://www.facebook.com/events/692595694101317/?ref=22.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Коледният дух завладява Габрово

Published

on

Коледният дух завладява Габрово с концерти, ателиета, изложби, представления, украси и разбира се – светлини.

В програмата през празничния месец декември Община Габрово и културните институции са се погрижили да има за всеки по нещо. Разбира се особено внимание ще получат най – малките, които с най – голямо вълнение очакват елхата, Коледните и Новогодишните празници. А тя, елхата ни, ще огрее целия площад „Възраждане“ на 6 декември точно в 18:00 ч, когато ще можем да се насладим на „Коледна миниатюра“ от ДТ „Рачо Стоянов“ и празнични изпълнения от Оркестър „Габрово“. Със запалването светлините на градската елха започваме обратното отброяване до настъпването на Новата година, а до тогава централната градска част ще е изпълнена с коледни изкушения, които ще дебнат отвсякъде – както за душата, така и за сетивата.

И тази година Градинката с мечето ще се превърне в голямо коледно детско градче, а своите най – малки приятели Община Габрово ще изненада с две нови любими фигури.  Кои ще са те ще разберете на 12 декември в 17.30 ч, когато ще бъде официалното откриване с участието на Държавен куклен театър и нещо специално подготвено от куклените актьори за малчуганите на Габрово. 

Няма как да пропуснем и коледните базари, които тази година ще са поне три, защото това е време за приятни разходки и срещи с приятели, красиви изделия и вкусни изкушения. Най – продължителният от тях ще започне на 5 декември и ще остане до края на месеца и ще е разположен в алеята между РБ „Априлов – Палаузов“ и Национална Априловска гимназия.

Коледен базар с музикална програма ще има и на площад „Възраждане“ на 17 декември от 10.00 ч, а третият и най – нов ще е на едно различно място – по калдъръмените улички на Шести участък. Очаквайте коледни изненади зад всеки ъгъл от 18 до 23 декември, сътворени от „джуджетата“ не на Дядо Коледа, а на Младежки център – Габрово.

Но за това като му дойде времето, а до тогава може да отидете на изложби на децата от Школите на Елиза Ковачева и на Ива Пенчева, а за по-големите и на годишната изложба на габровските художници, да изберете представление от Коледния фестивал на Драматичен театър от 6 до 11 декември, да посетите коледните концерти на две от габровските читалища – НЧ „Габрово – 2002“ и НЧ „Априлов – Палаузов“ и разбира се на 25-ия ден от декември в 11:00 ч да посрещнем заедно коледарите от ДФА „Габровче“ на площад „Възраждане“.

Благослов и наричания ще отправят веднага след това и в МАИР Боженци, а на следващият ден 26-ти в РЕМО „ЕТЪР“ ще може да видите и възстановка на обичая Коледуване, този път пресъздадена от участниците в училището за коледари. Дойдат ли коледарите неусетно идва времето да помислим за всичко, което ни се е случило през годината – и хубаво, и не чак толкова, да го приемем, да благодарим и да погледнем към Новата година, като първо по габровски се повеселим  – на 30 декември, изпращайки старата година „Под звездите на Габрово“ с Влади Ампов – Графа и Михаела Филева.

Декември е времето да бъдем заедно…

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 0887555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица