Свържи се с нас

Новини

Габрово няма да приема бежанци. Лъжи създават напрежение

Published

on

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Едва ли ще се стигне до настаняване на сирийски бежанци на територията на област Габрово. Казвам това, защото на територията на страната има места далеч по-подходящи за целта. Тази позиция изрази областният управител на Габрово Николай Григоров в отговор на поставен журналистически въпрос, дали в община Габрово ще бъдат настанени бежанци.

Пред медиите Григоров информира, че със свое писмо до всички областни управи в България министърът на вътрешните работи е изискал справка за помещенията, пригодни за настанявана на бежанци. „Центровете имат определени изисквания, на които нашите помещения не отговарят. Подадени са имоти, собственост на различни министерства, които евентуално могат да бъдат пригодени за настаняване. Капацитетът  им в Габровско е не повече от 200 човека. Още веднъж заявявам, че до настаняване на чужди граждани на територията на областта едва ли ще се стигне „,  каза той.

„Не е истина, че в Габрово е идвал зам. – министърът на вътрешните работи, за да оглежда за лагери за бежанци. Тиражираните слухове от депутата Томислав Дончев целят единствено и само създаване на напрежение сред жителите на областта. Предполагам, че със своето изявление той е подвел и кмета на община Габрово Таня Христова. Уважение от държавата към местната власт е имало и винаги ще има. Надявам се на диалог, а не на търсене на „конфронтация“ на всяка цена“, коментира пред „Габрово Нюз“ областният управител позицията на кмета, изразена на страницата на Общината и мнение на Томислав Дончев, в електронно издание.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица