Свържи се с нас

Новини

Започваме с „добрата“, твърдят от ГЕРБ

Published

on

снимка: Борис Петков © Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

снимка: Борис Петков © Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Започваме с добрата и искаме всичко, което е започнато да бъде продължено. Причината да сме тук е, че до момента не сме получили отговор и гаранция, че проектът ще бъде продължен. Това заяви депутатът от ПП ГЕРБ Томислав Дончев на околовръстния път край габровското село Поповци, където се бяха събрали народни представители на партията от областите Габрово и Стара Загора, за да изразят публично подкрепата си за проекта на тунел под Шипка.

снимка: Борис Петков © Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

снимка: Борис Петков © Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Искаме да дадем сигнал към правителството. Да внимават какво правят и какво не правят, за да не се стигне до провал на проекта. Започваме по този начин и в зависимост от стъпките, които се предприемат можем да организираме и други форми да изразим това, което искаме и мислим. Готови сме на по-радикални мерки“,  коментира Томислав Дончев.

От казаното от него стана ясно, че се продължава с подписката, започната в Габрово, стартирала преди една година в подкрепа на тунела, като беше категоричен, че тя се превръща в национална. „Освен в Габрово със сигурност в Стара Загора, Казанлък и Пловдив ще върви такава подписка, което идва като отговор на всички коментари, че проектът бил с локален характер“, допълни още Дончев.

Бившият министър припомни пред медиите, че проектът вече е в ход и в момента се изпълнява първата му фаза, а именно довеждащия път до тунела. Дончев изрази притесненията си относно спазване на сроковете на изпълнение и сподели три препятствия, стоящи на дневен ред.

„През миналата седмица стана ясно, че Европейската комисия върна апликационната форма за проекта. Второто препятствие е свързано с оценката за въздействие на околната среда и съдебната процедура. Третото предизвикателство – самият тунел да бъде заложен в следващия програмен период“, информира още той.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица