Свържи се с нас

Новини

15 младежки двойки участваха в Игрите на добра воля

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Петнадесет двойки младежи взеха участие в състезанието по проект „Игри на добра воля“, реализирано от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово, с финансовата подкрепа на Младежка банка – Габрово. Учениците от Национална Априловска гимназия Мила Добрева и Атанас Коларов спечелиха първо място в състезанието по проекта. Победителите отговориха правилно на най-много въпроси, свързани с историята на Габрово, младежките организации и проблемите на съвременната младеж, информират от габровската общинска администрация. Първите три двойки участници получиха от организаторите ваучери за известни търговски вериги магазини в града.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Целта на организаторите на надпреварата бе да засилят неформалното и доброволно усвояване на нови знания, които биха допринесли за развитие на нови професионални и социални компетенции на участниците. Партньорите по проекта, които подпомогнаха организаторите на състезанието със своите въпроси към младите хора бяха: Регионален исторически музей – Габрово, Национален музей на образованието, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”, ИМКА- Габрово, Сдружение „Младежки форум 21 век“, Сдружение «Мечти и отбори»,БМЧК, Областен информационен център, Сдружение „Социален диалог” и Общински съвет по наркотични вещества.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица