Свържи се с нас

Икономика

Представят проекти за развитие на туризма на изложение

Published

on

С два проекта за развитие на туристически продукти и атракции ще участва Община Габрово в десетото юбилейно издание на туристическото изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”. Международното събитие започна вчера в курорта Пампорово и ще продължи до 13 октомври, информират от габровската общинска администрация.

В навечерието на новия зимен сезон представители на туристически региони от България, Унгария, Германия, Гърция, Турция, Молдова ще илюстрират своите възможности пред хотелиери, туроператори, сдружения, бизнес и медии.

Габровският регион ще бъде представен чрез реализацията на проектите „Подкрепа за развитие на регионален интегриран туристически продукт в общините Габрово, Трявна и Севлиево“ и „Интегриран проект за развитие на културно-историческия туристически продукт и свързаната с него инфраструктура в община Габрово”.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

По първия проект Община Габрово, заедно с Общините Трявна и Севлиево, разработва комплексни продукти на дестинацията, които ще разнообразят цялостния туристически продукт и ще разпределят по-равномерно ползите от туризма в района. Вторият проект включва дейности по обновяване на едни от най-атрактивните и популярни национални обекти на културно-историческото наследство в Габрово. В разработката за утвърждаване на общината като национален туристически център са включени АЕК „Етър”, АИР „Боженци”, Дечковата къща и бившата сграда на Регионален исторически музей, която ще се превърне в интерактивен музей на индустрията.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В програмата на форума е предвидена дискусионна кръгла маса „Новото законодателство в подкрепа на българския туризъм”. Ще се обсъдят възможностите за развитие на туризма през новия програмен период на Европейския съюз 2014 2020. Участниците ще дебатират въпроса с визовия режим за страните извън Европейския съюз, както и икономическия ефект от издаването на многократни входни визи за страната ни в държавите от ОНД и Турция.

По време на официалното откриване на борсата днес официални гости ще бъдат вицепремиерът Даниела Бобева, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, заместникът му Бранимир Ботев, областният управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов, кметовете на Смолян и Чепеларе, депутати, представители на местната власт и други. Акцент в програмата на изложението е 80-годишнината от създаването на Пампорово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Профикс“ търси монтажник / градинар на поливни системи

Published

on

Фирма „Профикс“ ЕООД търси да назначи монтажник/градинар за изграждане на нови и поддържане на съществуващи поливни системи в Габрово. Работата е свързана и с пътуване до обекти в други населени места в региона.

Основни задължения:

 • Познаване на различните фитинги, предназначението и начините им за монтиране и експлоатация
 • Полагане на PE/PPR тръби
 • Монтиране на разпръсквачи, дюзи, водни помпи, разширителни съдове и други, свързани с работата части и стоки.

Основни изисквания към кандидатите:

 • Добри технически познания
 • Амбиция за развитие и проактивност
 • Професионален опит в сферата не е задължителен, но се счита за предимство.
  * При липсата на опит в областта „Профикс“ ЕООД осигурява обучение в реална работна среда и специализирани обучителни курсове.
 • Шофьорска книжка, кат. В се счита за предимство.

„Профикс“ предлага:

 • Работа в млад и амбициозен екип от професионалисти
 • Сигурно, редовно и мотивиращо възнаграждение
 • Възможност за професионално израстване
 • Системни бонуси
 • Осигуровки

Ако имате интерес към обявеното работно място, можете да се свържете с „Профикс“ ЕООД“ на телефон: +359 878 368 777 – Ивайло Стефанов, за да ви бъде насрочено интервю.

Зареди още

Икономика

Започни работа в „Арсенал“ АД – Казанлък

Published

on

Започни работа
в „Арсенал“ АД – Казанлък

 • Средна работна заплата над 2 000 лева, допълнителни стимули, социални придобивки;
 • От 1 април 2023 г. средната работна заплата в Завод 3 и Завод 4 на дружеството става 2 250-2300 лева. За всички новопостъпили в тези заводи се въвеждат допълнителни финансови стимули. Изплащат се средства за наем на квартира за назначени от други области на страната.

Позициите, за които „Арсенал“ АД търси работници и специалисти,
са публикувани на фирмения сайт: www.arsenal-bg.com/jobs
Тел.: 0882987799; 0882987754; 0431/57747

За социалните придобивки и финансовите стимули четете на: www.zakazanlak.bg

Зареди още

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

 1. Борвергист
 2. Фрезист
 3. Монтажник
 4. Оператори на ЦПУ машини
 5. Стругар универсален струг
 6. Сервизен техник
 7. Механик
 8. Складов работник ел. табла
 9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица