Свържи се с нас

Новини

Габрово домакин на силен волейболен турнир (програма)

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

От днес, 3 октомври, до събота Габрово и в частност спортна зала „Орловец“ ще бъдат домакин на силен международен турнир по волейбол. Надпреварата, организирана от вицешампиона на България „КВК Габрово“ се провежда за четвърта поредна година, а предстоящото издание на състезанието се очертава да бъде най-силното до този момент.

В спор за първото място ще влязат един участник в Шампионската лига и три тима, които ще играят в турнира за Купата на Европейската конфедерация (CEV), а именно – „Томис“ (Констанца, Румъния), „Малие Мили Пиянго (Анкара, Турция), „Джердап“ (Кладово, Сърбия) и „КВК Габрово“.

Първенецът на Румъния „Томис“ вече пристигна в Габрово и  проведе вече първото си тренировъчно занимание в габровската спортна зала. В състава на гостите, воден от Мартин Стоев, са бившият разпределител на националния отбор Андрей Жеков, либерото на представителния ни тим Владислав Иванов – Лимона и шампионът с „Марек Юнион Ивкони“ – Дмитрий Бахов.

ПРОГРАМА

Четвъртък – 03.10.2013 год.
16.00 часа – Томис (Констанца) – Джердап (Кладово)

Официално откриване
18.00
часа –КВК Габрово – Малие Мили Пиянго (Анкара)

Петък – 04.10.2013 год.
16.00 часа –Джердап (Кладово) – Малие Мили Пиянго (Анкара)
18.00 часа –КВК Габрово – Томис (Констанца)

Събота – 05.10.2013 год.
11.00 часа –Малие Мили Пиянго (Анкара) – Томис (Констанца)
13.00 часа –КВК Габрово – Джердап (Кладово)

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица