Свържи се с нас

Новини

Момчил Григоров – пътен полицай на 2013-та

Габровските полицаи – първи в отборното класиране

Published

on

Снимка: Пресцентър ОД на МВР - Габрово

Снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово

Момчил Григоров спечели приза „Пътен полицай на годината – 2013”, заместник-министърът Пламен Ангелов награди габровските полицаи, които са първи в отборното класиране, информираха от Областната дирекция на МВР – Габрово.

На тържествена церемония във Видин бяха отличени победителите в 21-то издание на Националното състезание „Пътен полицай на годината – 2013”. Наградите връчиха зам.-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов, комисар Николай Григоров-началник отдел Охранителна полиция” при ГДНП, комисар Антон Антонов-началник отдел Пътна полиция при ГДНП, Алекси Кесяков – секретар на ДОККПБДП, комисар Константин Джунински – директор на ОДМВР-Видин, комисар Ваньо Димитров – началник отдел Охранителна полиция в областната дирекция и д-р Надежда Тодоровска от БЧК.

Организатори на престижната професионална надпревара са отдел „Пътна полиция” към Главна дирекция “Национална полиция” и ОДМВР–Видин, със съдействието на традиционните партньори от СБА и БЧК и с подкрепата на община Видин.

В състезанието участваха мъжки отбори от СДВР и 28-те областни дирекции на МВР в страната. В продължение на два дни пътните полицаи премериха сили в няколко дисциплини – решаване на тестове за познаване на нормативната база по безопасността на движението и полицейската дейност; теоретичен и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП; стрелба с късо оръжие; майсторско управление на автомобил и мотоциклет. Индивидуално с мъжките отбори се състезаваха и две смели жени – служители в “Пътна полиция” – Кърджали и Видин.

Първо място в дисциплината теория и практика по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие спечели Стоян Атанасов от ОДМВР-Габрово, второто място си поделиха Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово и Николай Стойчев от ОДМВР-Сливен, трети се класира Николай Николов от ОДМВР-Ловеч.

В дисциплината решаване на теоретичен тест от служебната дейност на пътна полиция първи се нареди Людмил Ценков от ОДМВР-Враца, на второ място е Ивайло Паунов от ОДМВР-Кюстендил, а трети Димитър Александров от ОДМВР-Разград.

Най-добър при стрелба с пистолет беше Стоян Атанасов от ОДМВР-Габрово, след него Стоян Савов от ОДМВР-Силистра и Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово.

В дисциплината майсторско управление на мотоциклет първото място спечели Методи Колибарски от ОДМВР-Благоевград, втори е Евгени Семков от ОДМВР-Видин, трети – Никола Николов от ОДМВР-Шумен.

Най-добър при майсторско управление на автомобил беше Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, следва го Мирослав Ценов от СДВР и Пламен Хаджирачев от ОДМВР-Велико Търново.

Призьори в индивидуалното генерално класиране: Първо място и носител на титлата „Пътен полицай на годината-2013” е Момчил Цветанов Григоров от ОДМВР-Габрово; Второ място – Никола Николов от ОДМВР-Шумен; Трето място – Ивайло Паунов от ОДМВР-Кюстендил и Николай Николов от ОДМВР-Ловеч.

Заместник-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов връчи наградите на победителите в генералното отборно класиране: Първото място спечели ОДМВР-Габрово с отбор в състав Момчил Григоров и Стоян Атанасов; Второ място – ОДМВР-Силистра с отбор в състав Калоян Дончев и Стоян Савов; Трето място – ОДМВР-Смолян с отбор в състав Васил Бакалски и Райчо Сивенов.

По утвърдена през годините традиция БЧК награди дамите, които бяха индивидуални участнички в надпреварата – Красимира Димитрова от ОДМВР-Видин и Женя Иванова от ОДМВР-Стара Загора. Председателят на фондация „Годишни награди за пътна безопасност” Иван Тодоров отличи с грамота за личен принос в безопасността на движението гл.инспектор Красимир Живков – началник сектор „Пътна полиция” в ОДМВР-Видин.

Националното състезание “Пътен полицай на годината” се провежда ежегодно от 1992 година. Целта на състезанието е да се направи проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им служебна дейност.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Узана домакинства най-мащабното състезание по ориентиране у нас

Ориентировачи от цял свят идват за състезанието.

Published

on

Местността Узана, освен географски център на България, ще бъде и център на родното ориентиране до края на седмицата. Близо 1 000 участници от страната и чужбина пристигат за най-мащабното състезание у нас – Купа България, с което ще се отбележи и „70 години ориентиране в България“.

Тази година домакин на събитието е местният клуб „Узана“, с огромната подкрепа на Община Габрово и Българската федерация по ориентиране. 851 състезатели, сред които най-малкият само на 2 години, а най-възрастният – 90-годишен, от 75 клуба от страната и чужбина, в това число спортисти от Турция, Великобритания, Румъния, Италия, Норвегия, Украйна, Ирландия, Швеция, САЩ и Финландия ще вземат участие в мащабното спортно събитие.

Домакините от КСО „Узана“ ще се представят със 61 състезатели от всички възрасти. Сред тях е и седемкратната победителка в елитната група при дамите (Ж21) – Илиана Илиева, която от години със семейството си живее, работи и тренира в Норвегия. 21 са ориентировачите на дряновския клуб „Бачо Киро“, 4-ма на „Мазалат“ (Севлиево).

Четиридневният маратон започва утре в 13:30 часа със старт за Купа „Габрово“ по карта „Гърнето“, в който ще участват 360 състезатели. Надпреварата е със състезателен център база „Тота Венкова“. Класиралите се до трето място във всяка възрастова група ще бъдат наградени с медали, а отборното подреждане за купата ще бъде по точкова система, като КСО „Узана“ като организатор няма да участва в него.

В петък, събота и неделя ще се проведат надпреварите за Купа България със състезателен център Спортна база „Узана“. За участниците предстоят три отделни старта, а класирането за купата е по общо време от трите състезателни дни.

В петък от 11:00 е стартът на дълга дистанция, в събота със същия начален час е скъсената дълга дистанция, а в неделния ден от 10:30 ще има преследване. Победителите в първите два дни и състезателите, класирали се на първите три места в отделните възрастови групи в крайното подреждане за Купа България, ще бъдат наградени с купи, медали и материални награди.

Парични премии ще има за елитните групи на Мъже-21 и Жени-21. Специален приз на името на Апостола на габровското ориентиране Васил Шандурков е предвиден за победителя във възрастовата група М65.

*Източник: sport-gabrovo.com.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Новини

Световен ден за борба с хепатита

„Време е за действие“

Published

on

Световният ден за борба с хепатита се провежда всяка година на 28-и юли, като на този ден светът се обединява около темата за борбата с широкоразпространената инфекция с цел повишаване осведомеността за вирусните хепатити сред обществеността. Мотото на Световния ден през 2024 г „Време е за действие“ поставя акцент върху превенцията, скрининга и ранното диагностициране на хепатита.

По инициатива на Министерството на здравеопазването, съвместно с регионалните здравни инспекции в периода от 29 юли до 2 август 2024 г. ще се проведе скринингова кампания за хепатит Б и хепатит С. Изследването е безплатно. Прави се в рамките на 15 – 20 минути с помощта на бързи имунохроматографски тестове за доказване на повърхностия антиген на хепатит В вируса и на антитела срещу хепатит С вируса.

За област Габрово тестването ще се осъществява от екип на РЗИ Габрово през периода 29.07.2024 г. – 02.08.2024 г. от 9.00 ч. до 13.00 ч., на адрес: гр. Габрово, ул. „Райчо Каролев” № 2. Участието е изцяло доброволно.

По време на кампанията ще се проведат беседи и ще се раздават здравно-образователни материали с цел повишаване информираността на населението за разпространението на хепатита в област Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица