Свържи се с нас

Новини

Момчил Григоров – пътен полицай на 2013-та

Габровските полицаи – първи в отборното класиране

Published

on

Снимка: Пресцентър ОД на МВР - Габрово

Снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово

Момчил Григоров спечели приза „Пътен полицай на годината – 2013”, заместник-министърът Пламен Ангелов награди габровските полицаи, които са първи в отборното класиране, информираха от Областната дирекция на МВР – Габрово.

На тържествена церемония във Видин бяха отличени победителите в 21-то издание на Националното състезание „Пътен полицай на годината – 2013”. Наградите връчиха зам.-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов, комисар Николай Григоров-началник отдел Охранителна полиция” при ГДНП, комисар Антон Антонов-началник отдел Пътна полиция при ГДНП, Алекси Кесяков – секретар на ДОККПБДП, комисар Константин Джунински – директор на ОДМВР-Видин, комисар Ваньо Димитров – началник отдел Охранителна полиция в областната дирекция и д-р Надежда Тодоровска от БЧК.

Организатори на престижната професионална надпревара са отдел „Пътна полиция” към Главна дирекция “Национална полиция” и ОДМВР–Видин, със съдействието на традиционните партньори от СБА и БЧК и с подкрепата на община Видин.

В състезанието участваха мъжки отбори от СДВР и 28-те областни дирекции на МВР в страната. В продължение на два дни пътните полицаи премериха сили в няколко дисциплини – решаване на тестове за познаване на нормативната база по безопасността на движението и полицейската дейност; теоретичен и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП; стрелба с късо оръжие; майсторско управление на автомобил и мотоциклет. Индивидуално с мъжките отбори се състезаваха и две смели жени – служители в “Пътна полиция” – Кърджали и Видин.

Първо място в дисциплината теория и практика по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие спечели Стоян Атанасов от ОДМВР-Габрово, второто място си поделиха Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово и Николай Стойчев от ОДМВР-Сливен, трети се класира Николай Николов от ОДМВР-Ловеч.

В дисциплината решаване на теоретичен тест от служебната дейност на пътна полиция първи се нареди Людмил Ценков от ОДМВР-Враца, на второ място е Ивайло Паунов от ОДМВР-Кюстендил, а трети Димитър Александров от ОДМВР-Разград.

Най-добър при стрелба с пистолет беше Стоян Атанасов от ОДМВР-Габрово, след него Стоян Савов от ОДМВР-Силистра и Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово.

В дисциплината майсторско управление на мотоциклет първото място спечели Методи Колибарски от ОДМВР-Благоевград, втори е Евгени Семков от ОДМВР-Видин, трети – Никола Николов от ОДМВР-Шумен.

Най-добър при майсторско управление на автомобил беше Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, следва го Мирослав Ценов от СДВР и Пламен Хаджирачев от ОДМВР-Велико Търново.

Призьори в индивидуалното генерално класиране: Първо място и носител на титлата „Пътен полицай на годината-2013” е Момчил Цветанов Григоров от ОДМВР-Габрово; Второ място – Никола Николов от ОДМВР-Шумен; Трето място – Ивайло Паунов от ОДМВР-Кюстендил и Николай Николов от ОДМВР-Ловеч.

Заместник-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов връчи наградите на победителите в генералното отборно класиране: Първото място спечели ОДМВР-Габрово с отбор в състав Момчил Григоров и Стоян Атанасов; Второ място – ОДМВР-Силистра с отбор в състав Калоян Дончев и Стоян Савов; Трето място – ОДМВР-Смолян с отбор в състав Васил Бакалски и Райчо Сивенов.

По утвърдена през годините традиция БЧК награди дамите, които бяха индивидуални участнички в надпреварата – Красимира Димитрова от ОДМВР-Видин и Женя Иванова от ОДМВР-Стара Загора. Председателят на фондация „Годишни награди за пътна безопасност” Иван Тодоров отличи с грамота за личен принос в безопасността на движението гл.инспектор Красимир Живков – началник сектор „Пътна полиция” в ОДМВР-Видин.

Националното състезание “Пътен полицай на годината” се провежда ежегодно от 1992 година. Целта на състезанието е да се направи проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им служебна дейност.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица