Свържи се с нас

Новини

Първа шампионска титла за габровския биатлон

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Ева Симеонова донесе историческа първа шампионска титла на Габрово в биатлона, информират от общинската администрация. Това стана на Държавното лятно първенство за подрастващи, което се проведе на спортния комплекс в Троян, в дисциплините спринт и преследване. Ева триумфира в спринтовата надпревара на километър и половина при момичетата младша възраст. Въпреки че допусна една грешка на огневия рубеж и трябваше да направи една наказателна обиколка от 60 метра, състезателката на КСББ „Узана 2007“ пресече финалната линия с аванс от секунда и 7 десети пред стрелялата безгрешно Елеонора Жишкина от Сапарева баня.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Още два медала за КСББ „Узана 2007“ от лятното държавно първенство по биатлон извоюваха Денислава Иванова и Девора Аврамова. Денислава, която записа името си в историята на местния спорт като спечели първия габровски медал в биатлона през 2011 г., на това първенство спечели сребро от преследването при девойките младша възраст. На второто място на почетната стълбичка се качи и Девора Аврамова, която стана вицешампионка в преследването при девойките старша възраст.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

КСББ „Узана 2007“ участва в първенството с 24 биатлонисти подготвени от треньора Иван Найденов. С любезното съдействие на Тодор Иванов, състезателите направиха няколко тренировки на стрелбището в спортен комплекс “Христо Ботев“ преди надпреварата в Троян, но точно стрелбата беше елементът, който лиши габровския отбор от още няколко медала в Троян.

„Ако не бяхме се провалили в стрелбата отличията ни щяха да са доста повече, но и това, което направихме, е едно добро постижение. Мога да оценя представянето на абсолютно всички като много добро. Може да се каже, че направихме пробив и в биатлона и останалите отбори вече започнаха да се притесняват от нас. Движим се във възходяща линия и това е радващо“, коментира със задоволство главният треньор на клуба Васил Шандурков.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Затварят временно ул.“Чардафон“ заради новото кръгово

Published

on

Във връзка с извършване на изкопни работи по новата пътна връзка между ул. „Скобелевска” и ул. „Емануил Манолов“, на 29 и 30 октомври, в рамките на работния ден, ще бъде ограничено движението на МПС по ул.“Чардафон“ в една лента за движение, с пропускане на насрещно движещото се превозно средство.

Пропускането превозните средства ще бъде извършвано от сигналисти, уточниха от администрацията на кмета.

Община Габрово призовава да се спазва поставената временна организация на движение и при възможност да се използват алтернативни маршрути.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха готовността за зимата

Published

on

Днес, в зала „Възраждане“, се проведе работна среща с представители на дружества и фирми за проверка на готовността им за предстоящия зимен сезон, съобщиха от Община Габрово.

Според представените доклади всички образователни, детски заведения, културни институти и социални услуги на територията на общината са извършили профилактика на отоплителните си системи.

Машините на ОП „Благоустрояване“ и Областно пътно управление са приведени и окомплектовани за зимен режим на работа, осигурени са първоначални количества от инертни материали за почистване и опесъчаване.

Почистването на КК „Узана“ ще се изпълнява от фирма „Димас“, а в почивните дни спасителният отряд на Планинската спасителна служба ще дава дежурства.

Кметствата и кметските наместничества на територията на общината ще получат допълнителни количества от инертни материали за ръчно опесъчаване.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Федерацията по лека атлетика ще достави оборудването за новата писта на ст.“Хр. Ботев“

Published

on

Президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов и и.д. президент на Европейската централа по този спорт (ЕА) се срещна с кмета на Габрово Таня Христова.

Дни след като министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновения терен с изкуствена трева и пое ангажимент за ремонт на лекоатлетическата писта на стадион „Христо Ботев“, президентът на Федерацията обеща да достави необходимото оборудване за нея, информираха от адмистрацията на кмета.

Пистата, която ще разполага със шест коридора ще бъде изпълнена и сертифицирана по всички стандарти за провеждане на лекоатлетически турнири. На нея ще могат да се провеждат дисциплините бягане – спринт, средни и дълги дистанции, щафети и бягане с препятствия, ще бъде обособен сектор за хоризонтални и високи скокове.

Обсъдени бяха възможностите за включване на училищата и детските градини към програмите на Федерацията за развитие на детската атлетика.

*Снимка: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица