Свържи се с нас

Новини

Стартира кампанията „Място в сърцето“

Published

on

MyastovSarceto_Facebook_Baner

Националната кампания на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – „Място в сърцето“ е инициатива, която се провежда за първи път и има за цел да подкрепи проекти свързани с възстановяване на емблематични за местната общност средища и сгради.

Кампанията ще стартира днес, 1 октомври 2013 година, и ще продължи една година. Дванадесет областни града със своите важни и символни за общността места ще се борят за едно „Място в сърцето“.

Miasto_V_Sarceto_230x220Как ще се развие кампанията?

Инициативата ще протече в няколко етапа като целта е да се съберат интересни и важни за развитието на съответните градове проекти и след набирането на средства по време на дарителска кампания ще се финансира тяхното обновяване, ремонт или реконструкция. По този начин ще се върне старата им слава, което ще даде допълнително самочувствие и чувство на принадлежност на жителите на съответния град. В кампанията няма да се подкрепят стартиращи проекти, които имат нужда от финансиране за цялостно изграждане, проекти със статут на национални паметници на културата или намиращи се в частна собственост.

На 1 октомври 2013 г. стартира кампанията и ще продължи в няколко етапа:

Изпращане на предложения ( между 01.12.2013 г. и 30.01.2014 г. ). От всички предложени проекти, ФРГИ в партньорство с обществените фондации по места и местната власт ще избере по три от всички изпратени предложения.

За тези три предложения ще може да се гласува в рамките на февруари и март (01.02. – 01. 03.2014 г.) Проектът  събрал най-много гласове ще се включи в набирането на средства чрез даряване.

Набирането на средства ще продължи четири месеца – 01.03. – 30.06.2014 г. Към реализиране на проектите ще се пристъпи в началото на август 2014г. Този етап ще приключи до 30 ноември 2014г.

Реализирането на проектите Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще осъществява в екип с гражданските сдружения и Обществени фондации по места, както и със съдействието на местната власт.

Повече информация за етапите и целите на кампанията ще намерите на: www.myastovsarceto.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица