Свържи се с нас

Новини

Поздрав от кмета на Габрово за първия учебен ден

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Уважаеми ученици, учители и родители,

Честит първи учебен ден!

Честит празник на всички, които носят училището в себе си – като спомен, като потребност, като очакване!

Всяка година в средата на септември камбанен звън приковава вниманието ни, изостря сетивата ни и вълнува с необикновена сила. Всеки път търсим най-хубавите думи, колкото да осъзнаем, че емоциите на този празник не се побират в слово и не се измерват с понятия. И всеки път ни се иска трепетът на първия учебен ден да ни съпътства дълго, да прави живота ни усмихнат и слънчев, мечтите ни – смели, а постъпките – умни.

Скъпи първокласници,

Обръщам се първо към Вас, защото Вие сте най-развълнувани днес. В очите Ви виждам и трепет и плахост. Искам да ми повярвате – Вашият първи учебен ден е начало на едно вълнуващо пътешествие. То не винаги ще прилича на приказка и не винаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно и много полезно. Отговорната задача да бъде Ваша опора и вдъхновение се пада един човек, който ще остане завинаги в сърцата и умовете Ви – Вашият първи учител. Доверете му се, той знае посоката и с веща ръка ще Ви води по пътя на познанието, ще Ви подкрепя, когато се чувствате несигурни и ще Ви окуражава, когато е нужно.

Скъпи ученици,

На Вас, предстои да изкачите следващото стъпало по пътя към духовното си съзряване, пожелавам неуморност и постоянство в науките, не губете устрема и желанието си да научавате повече, защото знанието е сила! То разширява взора и дарява способността на онези, които го притежават, да виждат неща невидими за очите.

Уважаеми учители,

Обръщам се към Вас, с целия респект, който изпитвам към учителската професия и благодаря, че Ви има! Обръщам се и като родител – поверяваме Ви отново децата си, за да ги напътствате и вдъхновявате. Помагайте им да се изправят, когато паднат духом. Показвайте им правилната посока и не ги оставяйте на духовната леност. Да, тази задача не е лека, но всеки, който е избрал призванието „учител“ е дал обет да не прекланя глава пред трудностите на ежедневието, да се справя с предизвикателствата в името на една по-висша цел – духовното ограмотяване на бъдещето на България – нашите деца.

Уважаеми родители,

Поощрявайте любопитството на Вашите деца, създавайте им усещането, че знанието е ценност. Опитвайте се да намирате свободни моменти, за да споделяте с тях удоволствието от наученото или радостта от преодоляването на трудна задача. Бъдете до тях по пътя на израстването им като знаещи и мислещи хора.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ДОБЪР ЧАС!

Новини

Ралица Манолова е кандидатът за кмет на Габрово, издигнат от ПП – ДБ

Published

on

Ралица Манолова е кандидатът за кмет на община Габрово, издигнат от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, на предстоящите местни избори в края на октомври.

Това стана ясно вчера, 26 септември, след като тя получи регистрация в Общинската избирателна комисия. Манолова е и водач на листата от общо 27 кандидати за общински съветници.

„Някои решения се вземат трудно. Особено, когато има предубеденост за процеса, страх от независещи от нас фактори, обремененост от статуквото. Но всъщност осъзнах, че местните избори би трябвало да са надпартийни по същността си и да се търси личността – визионер, която да създава добро за всички и да води напред. Всеки кмет до момента е постигнал нещо и оставил следа.

И трябва да бъде уважен за това. Но да си кмет не е просто работа, позиция, желан пост… Това е мисия. И много време, посветено на общността. Вяра, че всеки гражданин трябва да има право и възможност да сподели своето виждане без да се страхува. Вяра, че заедно можем да вървим успешно напред. Нека тези предстоящи местни избори дадат на габровци шанса да избират по свое мнение, а не по задължение.

Нека да донесат вяра и надежда, че можем да сме спокойни не само днес, но и за бъдещето на всички!“, сподели на профила си в социалната мрежа фейсбук Ралица Манолова.

Зареди още

Новини

Безплатни тренировки по футбол за момичета по програмата UEFA Playmakers

Published

on

ФК „Чардафон 1919“ – Габрово за поредна година организира под егидата на БФС, UEFA и Disney безплатни тренировки за момичета, от 5 до 8-годишни възраст.

Заниманията ще започнат от 2 октомври и ще продължат до края на месеца.

Футболните тренировки ще се проведат в салона на Национална Априловска гимназия от 18.00 часа. Те ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, и помощника му Преслава Василева.

Всички желаещи да се включат в тренировъчния процес трябва да се регистрират и заявят своето участие оттук.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

UEFA Playmakers е забавен и безопасен начин за момичета между 5 и 8 години да започнат да играят футбол. Програмата включва движения, игри и разказване на истории от Дисни, за да се забавляват и да научат да играят във футбола.

Зареди още

Крими

Конфискуваха колата на дрогиран, хванат зад волана

Published

on

Полицията в Трявна установи напушен местен водач, а след като престъплението бе разкрито конфискува и автомобила му.

Нарушителят бил засечен на пътя вчера, 26 септември, около 17.20 часа, в Трявна при проверка лек автомобил “Опел Корса“.

Водачът –30-годишен местен жител, бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за канабис.

Мъжът отказал кръвна проба, а автомобилът му бил иззет. По случая е образувано бързо производство.

Още едно престъпление, свързано с наркотици бе разкрито вчера, но в Габрово. Около 22.20 часа, била извършена проверка на 25-годишен местен жител.

Установено било, че мъжът придобил и държи в себе си бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица