Свържи се с нас

Новини

Ограничение на движението заради Обиколката на България

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово, Архив

Във връзка с организирането и провеждането на три етапа от Международната колоездачната обиколка на България и с оглед обезпечаване на необходимия ред и сигурност за участниците и гостите, на втори, четвърти и пети септември 2013 г. ще бъдат наложени временни ограничения на транзитното и локално движение на всички превозни средства, преминаващи през Габрово, Дряново и Трявна.

На 02.09.2013 г., от около 14.00 ч. до преминаване на колоездачната колона, ще бъде забранено движението на превозни средства по направление Шипка-Габрово-Дряново, по маршрута проход „Шипка” – Габрово /бул. Столетов, ул. Коста Евтимов/ – околовръстния път през с. Орловци и с. Донино в посока Дряново. На територията на Дряновска община, движението по главния път Габрово – Велико Търново ще бъде затворен за времето от около 15.30 ч. до около 16.30 ч.

На 04.09.2013 г., от около 16.30 ч. до приключване на етапа, ще бъде забранено движението по пътя с. Вонеща вода – Трявна, както и в градската част на Трявна по улиците Украйна, Индустриална, Ангел Кънчев, и площада пред сградата на Община Трявна, където състезателите ще финишират.

На 05.09.2013 г., за времето от около 11.00 ч. до изтегляне на колоната през прохода Шипка, поетапно ще бъде преустановено движението по маршрута: Трявна /ул. Ангел Кънчев, Крайбрежна, Стара планина, Патриарх Евтимий и Капитан дядо Никола/ – с. Жълтеш – Габрово /ул. Коста Евтимов, бул. Столетов/ – изход по посока Шипка.

С цел недопускане на пътни инциденти, Областната дирекция на МВР – Габрово призовава участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на полицейските служители.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица