Свържи се с нас

Новини

Нови успехи за габровското ориентиране

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Триумф на клуб по спортно ориентиране „Узана“ в щафетната надпревара на Държавното първенство по лятно ориентиране за мъже и жени, което се проведе в Хисаря. Габровските ориентировачи извоюваха шампионските титли при Жени-21 и Мъже-20, а също и вицешампионска при Жени-20, информираха от габровската общинска администрация.

В елитната група на Жени-21 тройката на КСО “Узана“ Елеонора Николова, Силвия Шандуркова и Косара Ботева спечели победата с аванс от минута и 13 секунди пред състава на „Младост“ (Благоевград) и на повече от 8 пред представителките на „НСА – Сивен“ (София).

Великолепно представяне направиха и състезателите, които бягаха в щафетата при Мъже-20. Мартин Понев, Мартин Пенчев и Цветан Иванов успяха да изкачат габровския отбор до лидерската позиция, след сериозна битка със състезателите на клуб „Бачо Киро“ (Дряново). Бронзовите медали взеха представителите на „Вариант 5“ (Търговище).

В надпреварата при Жени-20 отборът на КСО“Узана“, в състав Петя Стоева, Кристина Жупунова и Александра Николова, се класира на второ място, след тройката на „НСА – Сивен“. Трети завършиха представителките на „Карлък“ (Сливен).

Състезанието в Хисаря включваше и още два индивидуални старта – на спринт и дълга дистанция. Два медала в тях извоюва Косара Ботева, което я превърна и в най-успешно представилата се състезателка на КСО“Узана“ в това държавно първенство. И в двете дисциплини чаровното габровско момиче зае трети места в групата на Жени-20. Бронз от дългата дистанция спечели и Мартин Понев при Мъже-20. В елитната група Жени-21 Елеонора Николова записа четвърто и пето място от общо 41 участнички.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Басейнът в ПМГ – Габрово остава затворен

Published

on

Срокът на изпълнение на ремонтните дейности в Прородоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“ в Габрово е удължен. Плувният басейн в училището няма да работи до приключване на ремонта, съобщиха от Община Габрово.

Причината за това са лошите метеорологични условия, неблагоприятстващи извършване на ремонтните дейности на покрива на сграда.

Ремонтът не е приключил и срокът му за изпълнение бе удължен. Докато не бъде завършен, водното съоръжение в училището няма да бъде отворено за посещения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спряха шофьор на „G-класа“, каращ на опиати

Published

on

Полицията в Габрово спря шофьор на луксозен джип, а при проверката му за употреба на забранени от Закона вещества, мъжът зад волана даде положителен резултат за опиати.

Случаят е от 1 декември. Тогава около 10.20 часа на ул.“Райчо Каролев“, полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Мерцедес Г63“, управляван от 40-годишен мъж.

Водачът бил тестван за наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за употребата на опиати.

Мъжът дал кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицията проведе акция „пешеходец“

Published

on

През миналата седмица, на територията на Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел подобряване на безопасността на движението по пътищата и намаляване на пътнотранспортния травматизъм с участието на пешеходци.

Пътните полицаи осъществяваха контрол върху поведението на пешеходците по спазване на правилата за движение относно неправилно пресичане на платното за движение, внезапно навлизане на пътното платно, пресичане при червен сигнал на светофарната уредба.

Контрол се осъществяваше и спрямо водачите, отнемащи предимство на пешеходци. Паралелно се наблюдаваше и за водачи с рисково поведение на пътя, свързано с неправилно изпреварване, отнемане на предимство и други несъобразени маневри, създаващи предпоставки за пътни инциденти.

В рамките на отчетния периода бяха проверени 1 323 автомобила и 1 524 лица. Съставени са били 45 акта и наложени 463 глоби с фиш. На 16 лица, пресекли на нерегламентирани места, са съставени фишове.

За внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното за движение са санкционирани 4 лица. Глобен е един водач, който не е осигурил предимство на пешеходец.

Нарушенията на правилата за престой и паркиране в райони на пешеходни пътеки, кръстовища, на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници са 6. Изготвените сигнални писма са 6.

При зимна обстановка се увеличават рисковете за пътни инциденти. „Пътна полиция“-Габрово обръща внимание на всички участници в движението да се съобразяват с условията и стриктно да спазват правилата за движение съгласно Закона за движение по пътищата.

Основни правила за поведение на пешеходците са:
– по възможност да носят по-ярки дрехи, които да ги правят по-лесно забележими на пътя;
– да пресичат само на определените за целта места и то след като внимателно се огледат
– да не забравят, че ползването на мобилни телефони разсейва, затова е добре по възможност да не се ползват при пресичане.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица