Свържи се с нас

Новини

Кметът поздрави Християн Стоянов за световната титла

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Кметът на Община Габрово Таня Христова се срещна с Християн Стоянов, който извоюва световна шампионска титла на 1500 метра от първенството на планетата за хора с физически увреждания до 23 години, проведено тази година през месец август в Пуерто Рико, информираха от местната общинска администрация.

На срещата присъстваха треньорът на спортния талант Веселин Георгиев, неговият баща Николай Стоянов и директорът на Национална Априловска гимназия Снежана Рачевиц, където учи лекоатлетът.

HRIS PRI KMET 1(1)

снимка: Община Габрово

Християн скромно коментира представянето си в Пуерто Рико, като каза, че това е било състезание от голям ранг, но той се е състезавал както го прави всеки път когато застане на старта – от сърце, раздавайки се до край. Треньорът на Християн сподели, че догодина ще опитат да се състезават на световното за мъже, макар че възпитаникът му е едва петнадесет годишен. Намеренията на габровския талант е да събере достатъчно точки и да спечели квота за параолипмийските игри през 2016 г. Целта е висока, но е реално постижима, защото влиянието на трите фактора за изграждането му като личност и състезател са изключително положителни  – семейството, което го подкрепя, училището – което му осигурява качествена среда за интелектуалното му израстване и улицата, която той заменя със спорта и тренировките, защото всяка свободна минута Християн е или на колелото, или тича на стадиона.

„Леката атлетика е спорт за интелигентни хора.“ каза Веселин Георгиев. Хрис е потвърждение на това, защото освен добър спортист той има и отличен успех. „Винаги е с активна позиция и не се опитва да остане в сянка“, допълни г-жа Снежана Рачевиц.

Златният медал на Християн на световното в Пуерто Рико не е случаен. Той дава заявка за таланта си в редица състезания в годините първо в колоезденето, а в последствие и в леката атлетика. На всяко състезание, на което се яви той сякаш помита конкуренцията си. Само няколко дни след завръщането си от Пуерто Рико Хрис участва в изкачването на стъпалата към паметника „Шипка“ и за пореден път завърши първи. И отново с присъщата му скромност Хрис се е зарадвал най-много на аплодисментите на насядалите наоколо децата от девет български града.

Като знак на уважение и израз на гордост от постигнатото кметът на община Габрово подари на Християн таблет на известна марка, средства за закупуването на който бяха осигурени от Община Габрово и фирма „Стемо“  ООД.

„Стойността на този подарък е несъизмерим с успехите ти, но вярвам, че това е нещо, което ще ти е полезно и забавно да използваш.“ каза г-жа Христова и допълни „Продължавай да бъдеш целенасочен и устремен в това, което правиш, защото, може и да не го осъзнаваш, но с успехите си даваш надежда на много хора около теб.“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица