Свържи се с нас

Новини

Акция по “широкообхватен контрол” в три града на областта

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Специализирани полицейски операции, по метода на „широкообхватен контрол”, са били проведени в сряда в Габрово и Дряново, и в четвъртък в Севлиево, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Полицейската акция в областния град е била проведена за времето от 08.00 ч. до 10.00 часа. Проверени били 28 автомобила и 33 лица. За двата часа органите на реда констатирали общо 13 нарушения на Закона за движение по пътищата. За неправилно паркирали или престой били спипани петима, установен бил един неправоспособен водач и констатирани 7 други нарушения. Съставни били два акта и били наложени 11 глоби с фиш.

Същият ден, само че за времето от 15.30 ч. до 17.30 ч., полицейска операция по контрол на пътното движение била реализирана и в Дряново. Проверени били общо 39 автомобила, констатирани били 11 нарушения на ЗДвП. Хванати били осем с превишена скорост, един пешеходец за неправилно движение и  за неизползване на светлини били спипани двама. За установените нарушения били наложени 10 глоби с фиш и съставен 1 акт.

15 нарушения са установили пътните полицаи при двучасова акция в Севлиево. Специализираната полицейска операция по контрол на пътното движение била проведена вчера, за времето от 17.00 ч. до 19.00 ч. Проверени били  51 МПС. Констатирани са следните нарушения: непълно задължително оборудване на МПС – 3, неизползване на светлини – 1, непреминат годишен технически преглед – 4, нередовни документи – 4, неизползване на обезопасителен колан – 2, несключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност” – 1. Органите на реда съставили  5 акта и са наложени 10 глоби с фиш.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица