Свържи се с нас

Икономика

Общините приоритетно да приемат общи устройствени планове

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общините приоритетно трябва да приемат общи устройствени планове, защото без тях няма как да реализират европейски проекти. Това заяви министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов в Габрово, информираха от пресслужбата на Министерски съвет. Той изтъкна, че в България едва 25% от общините са започнали разработването на общи устройствени планове.

Министърът обясни, че самото изработване на плановете е задължение на местната власт, но Министерството на инвестиционното проектиране ще окаже подкрепа по отношение на привличането на необходимите средства за това. „Ние сме ваши партньори и ще направим всичко възможно, за да се намерят пари”, обърна се министър Данов към кметовете от областта. Той подчерта, че ведомството му няма да подкопава функциите на общините. „Нашата задача е да им помогнем”, каза г-н Данов.

По отношение на работата по кадастъра, министър Данов обясни, че това е инструмент, който гарантира собствеността на гражданите. Идеята в тази сфера е да се постигне централизиране. „Водят се разговори целият кадастър и имотните регистри да са на едно място”, каза министърът на инвестиционното проектиране.

Иван Данов обърна внимание, че се правят промени в Закона за обществените поръчки, като една от основните цели е равният достъп до процедурите. „Малките и средните фирми трябва да могат да намерят мястото си в строителството на обекти в България”, категоричен беше министърът. Той каза още, че има идея да се създадат отделни правилници за различните дейности, по които се откриват обществени поръчки, съобразно техните специфики – например, дали се отнасят за строителство или за лекарства.

По отношение на работата на министерството, министър Данов поясни, че то ще се занимава с проекти за над 10 млн. лв. Фокус в работата ще бъде привличането на инвестиции и адаптиране на строителното законодателство към европейските изисквания. Министерството има амбицията да създаде база от готови проекти, които да чакат европейското финансиране.

Министърът отбеляза, че се работи и по създаването на ясни формуляри, така че да се избегнат затрудненията при кандидатстването по проекти. Г-н Данов изтъкна и проблема с безработицата. По думите му, в момента над 180 000 строители са без работа. Министърът постави въпроса и за необходимостта да се повиши качеството на проектирането и съответно да има адекватно заплащане за проектантите. Г-н Данов добави още, че в дългосрочен план ще се работи за възраждането на българската индустрия за производство на строителни материали.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица