Свържи се с нас

Новини

Таня Христова: Тази инвестиция е многократно премислена

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

„Тази инвестиция е многократно премислена. Няма да си позволим да поставим под риск функционирането на Общината”, заяви кметът на Габрово Таня Христова по време на публичното обсъждане на кандидатстването за кредит, необходим да цялостното асфалтиране на улици в града след подмяна на ВиК мрежата.

В хода на обсъждането бе уточнено, че фондът, пред който Община Габрово кандидатства за финансиране – „ФОНД ЗА ОРГАНИТЕ НА МЕСТНО САМОУПРАВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ – ФЛАГ” е създаден и функционира целево за подпомагане на общините при осъществяването на проекти с европейски инвестиции. До момента Община Габрово е получавала одобрение за използване на кредити от ФЛАГ при лихва под 4 %. Според установената практика, държавата възстановява на общините половината от лихвените разходи по заема.

Средствата, получени като инвестиционен кредит, ще бъдат използвани единствено за възстановяване на уличната мрежа извън обхвата на ремонта по ВиК мрежата, като кредитът ще бъде усвояван поетапно, в рамките на 2013 и 2014 година.

На обсъждането бяха представени и всички улици в града, които подлежат на цялостно възстановяване. Участници в дискусията изразиха своето становище в подкрепа или против кандидатстването за кредит и задаваха конкретни въпроси, свързани със състоянието и възстановяването на улици в града, с обезпечаването и евентуалните рискове при връщането на кредита, с качеството на асфалтирането.

Предстои предложението за кандидатстване за кредит да бъде внесено за обсъждане на заседание на Общински съвет – Габрово.

Презентацията от публичното обсъждане може да видите тук.

Източник: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица