Свържи се с нас

Новини

Трима претендентите за стипендията Максим Райкович

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Трима са претендентите за общинската стипендия за студенти на името на Архимандрит Максим Райкович, които подадоха документи в срок до 30 юли, съобщиха от Община Дряново. По реда на подаване на документите първа е Силвия Иванова Пенчева, студентка във ВТУ \“Св. св. Кирил и Методий\“, специалност Философия, завършен 3-ти курс на обучение. Втора е Калина Пламенова Василева, студентка в Глазгоуския университет (гр. Глазгоу, Шотландия, Великобритания), специалност Английски език и театрални изкуства, завършен 1-ви курс на обучение. Трети е Тодор Тодоров Дабков, студент в СУ \“Св. Климент Охридски\“, специалност Право, завършен 1-ви курс на обучение.

Общинската стипендия „Архимандрит Максим Райкович” за дряновски ученици и студенти бе учредена с решение на Общински съвет – Дряново, през януари 2008 година, в чест на 150-годишнината от създаването на Дряновското класно училище. Предложението за това бе внесено от тогавашния общинския съветник Георги Цветков. Пет месеца по-късно Общинският съвет приема и Правилник за стипендия „Архимандрит Максим Райкович” за дряновски ученици и студенти.

Стипендията за дряновските студенти, обучавани във висши учебни заведения в страната и чужбина, е в размер на 200 лв. месечно за периода на учебната година (девет месеца).

От учредяването на стипендията до сега нейни носители са били студентите: за учебната 2008/2009 г. – Невена Славчева Илиева, студентка във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”; за учебната 2009/2010 г. – Галина Микова Цанкова, студентка във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”; за учебната 2010/2011 г. стипендия не е присъдена поради липса на кандидати, отговарящи на условията; за учебната 2011/2012 г. – Добромир Веселинов Рашков, студент във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Кой от тримата студенти – претенденти за общинската стипендия ще стане шести по ред нейн носител ще се разбере в началото на месец септември т.г.

От местната общинска администрация припомнят, че кандидати за стипендия – ученици също са трима. По реда на подаване на документите първа е възпитаничката на СОУ „Максим Райкович” Йоанна Венциславова Йорданова, която в новата учебна 2013/2014 година ще бъде в 10 клас. След нея се нарежда 11-класнитък от същото училище Митко Данчев Сираков, а трети е 12-класникът Нено Сергеев Илиев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица