Свържи се с нас

Новини

Разбиха схемите на дедесар и бенефициенти, точили средства

Published

on

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Габровската полиция установи управител на софийска фирма, неправомерно усвоил ДДС в размер на близо 308 хиляди лева, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В Сектор “Противодействие на икономическата престъпност” е приключила работата по преписка, при която било установено, че в периода 01.08 – 31.08.2011 г. управителят на фирмата е използвал документи с невярно съдържание – фактури и справки – декларации по ДДС, при упражняването на стопанска дейност и при представяне на информация за приспадане на неследващ се данъчен кредит пред органите по приходи.

В резултат на това управителят неправомерно е усвоил ДДС в размер на близо 308 хил. лв. Преписката ще бъде изпратена в Окръжна прокуратура – Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 255, ал. 1, т. 6 и т. 7 от НК.

От Областната дирекция на МВР – Габрово информираха още, че полицията в Трявна разкри неправомерно получени средства по оперативна програма. В „Икономическа полиция” РУП-Трявна приключила работата по преписка, при която било установено, че бенефициенти с цел да получат средства по програми, финансирани от еврофондовете, са предоставили заявление с невярно съдържание за почистени и обработени земи, без реално да са били почиствани и обработвани.

В резултат на подадените неверни сведения била получена  без правно основание сумата от шест хиляди сто и двадесет лева. Преписката ще бъде изпратена на Окръжна прокуратура- Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 248 а, ал. 2 и чл. 313, ал. 1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица