Свържи се с нас

Новини

„Янтра Габрово“ започна подготовка за Северозападната „В“ АФГ

Published

on

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ започна подготовка за дебютното си участие в Северозападната „В“ аматьорска футболна група, съобщиха от sport-gabrovo.com. Повече от 30 футболисти участваха първото занимание водено от старши треньора на тима Емил Георгиев и помощниците му Даниел Христов и Петър Кръстев на терена с изкуствена трева в СК “Христо Ботев“.

Наред с играчите, които извоюваха първото място в „А“ областната футболна група през изминалия сезон, сред които и камерунският бранител Франклин Обале Обен, с отбора започнаха подготовка няколко момчета от други градове. С първия тим тренираха и доста от юношите старша възраст на клуба, които през новия сезон ще се готвят под ръководството на Петър Кръстев. В заниманието се включи и близнакът Владимир Станчев.

На по-късен етап към състава се очаква да се присъединят още няколко момчета, които в момента са на бригади в чужбина. Първата планирана контролна среща е следващата сряда, 24-ти юли, срещу състава на „Етър“ (Велико Търново).

Повече информация по отношение на това кои са отборите тази година в Северозападната „В“ аматьорска футболна група, както и къде ще се състои приятелската среща с „Етър“ можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица