Свържи се с нас

Любопитно

Къде, кога, какво в рамките на Узана Поляна Фест?

Published

on

UZANA-2013-PLAKAT--6От Голямата сцена на Узана Поляна Фест 2013 ще можете да чуете и видите както известни и любими певци и групи, така и по-малко известни, но също толкова интересни и любопитни  изпълнители.

Пълната програма за нея можете да видите тук.

Арт Ателиетата са пространство за сръчните и възможност да си изработите нещо сами, да направите оригами, да  се включите в обработката на вълна,  да научите какво е пейп-арт, да участвате в уъркшоп за декупаж  или да рисувате върху стъкло. Тези, които обичат да готвят могат да участват в общностно месене на тесто, което естествено ще прерасне в „Театър на трохите”.

Вижте пълната палитра от арт инициативи в рамките на Узана Поляна Фест тук.

На Узана Поляна Фест 2013 ви очакват невероятни Еко-академични хоризонти. В Еко Академията ще можете да добиете практически знания в областта на опазването на околната среда и природосъобразния начин на живот.

За повече информация вижте Програмата на Еко Академията тук.

Станалия традиционен Еко Пазар в рамките на Узана Поляна Фест и тази година ще зарадва любителите на чисти биологични продукти от надеждни производители с изобилие от интересни предложения за здравословни и ръчно приготвени био изкушения, здравотворна козметика и много други узански сюрпризи.

Пълната програма на Еко Пазар можете да видите тук.

Детският център на Узана Поляна Фест тази година несъмнено ще е най-пъстрото място на Узанската поляна – интересен и интригуващ с разнообразните си предложения. Активностите, които са подготвени за малките посетители на фестивала имат за цел не само да ги забавляват, а и да ги стимулират да мислят за околната среда по нов и устойчив начин.

За повече информация вижте Програмата на Детски център тук.

Дзен Центърът на Узана Поляна Фест има две основни направления: здравословна храна и хармонизиращи практики.

За разнообразните предложения в тази локация от УзанаПолянаФест можете да прочетете тук.

Искате да научите повече по въпросите на устойчивото развитие, здравословното хранене или отпадъците – посетете  ПРЕЗЕНТАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР.

С подробната му програма можете да се запознаете тук.

Техно паркът на Узана Поляна Фест 2013 не е голям, но затова пък е доста атрактивен.

В това можете да се убедите от програмата на Техно парка, достъпна тук.

Програмите на всички центрове на Узана Поляна Фест 2013 можете да изтеглите от тук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Глория ще пее на Празника на Царева ливада

Published

on

Емблемата на поп фолк музиката у нас Глория ще пее за всички гости на Празника на дряновското село Царева ливада.

Концертът на любимата на поколения българи певица, носител на десетки награди и на приза „Певица на десетилетието“, ще се проведе на 27 август, от 19.00 часа, а входът за него е свободен.

Празникът на Царева ливада ще се състои в централния парк в населеното място. Чрез трибуната на „Габрово Нюз“ кметът Детелина Кьосева отправи покана до всички да се присъединят към ежегодния събор на най-голямото село в дряновска община.

„Наближава последната седмица на август месец, най-хубавото време за хората от Царева ливада. Всички си идват от близо и далеч за да се видят с роднини, да си припомнят “доброто старо време” или просто да се почувстват у дома си. Тази година няма да направим изключение и ще поднесем на хората празникът, който заслужават“, заяви Детелина Кьосева.

Метеорологичните условия вещаят да са подходящи, ще има вкусно приготвена храна, а самият Празник е идеалният повод за разходка със семейството и приятели.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Фестивалът „Рачо и Дешка“ ще се проведе в салона на кукления театър

Published

on

Международният куклен фестивал „Рачо и Дешка“ ще се проведе в салона на Държавен куклен театър Габрово, тъй като времето не позволява представленията да са на площад „Възраждане“.

Прогнозата е за дъжд, и въпреки че все още оптимизмът и вярата в слънцето не ни напускат, искаме да сме сигурни, че малките и големите посетители на фестивала ще се чувстват комфортно.

Прекрасният и уютен салон на Кукления театър е готов да посрещне двете представления – „Нарисувай ми човек“ от 17 часа и „Разбойническа история“ от 18.30, в събота, 13 август.

Работилничката „Цветни семена“ също ще се състои във фоайето на кукления театър. Децата ще могат да рисуват и апликират с цветове от природата своята рисунка, като я превърнат в жива и плодотворна. За тази цел ще им предоставим различни по големина и цвят семена – червена и обикновена леща, чия, овес, с които да създадат своите картини.

Международният куклен фестивал „Рачо и Дешка“ се реализира от Фондация „ОТ БГ“, в партньорство с театър „Весел“ и с финансовата подкрепа на Програма Култура на Община Габрово. В четири поредни съботи от месец август куклени театри от България и чужбина представят различни постановки за деца – класически приказки и съвременни истории, а в програмата всеки път е включена и забавна работилница, в която да изработят нещо със собствените си ръце.

Цялата програма на събитието можете да видите оттук.

Медийни партньори: Портал Vcentara.com и Новинарски портал “Габрово Нюз”.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Богородичният събор в село Поповци и този път с благородна кауза

Published

on

Едно случайно приятелство на габровеца Димитър Луканов с търновеца Александър Пеев – военнослужещ, музикант и певец с китара, стана причината в радиоефира да се появи нова песен „Продавач на време „. От няколко месеца тя се върти във Велико Търново и клипът ѝ е достъпен онлайн.

Хората от габровското село Поповци, където живее Митко Луканов, ще я чуят за пръв път на живо на 13 август. На голямата поляна до читалището и това лято ще се проведе голям Богородичен събор на жителите на кметството.

Освен изпълнения на Александър Пеев в програмата гвоздей е специалният гост, народният певец Димитър Аргиров. Ще има разнообразна музикална програма, курбан за здраве, томбола с изненади, щандове с интересни предмети и продукти.

Очаква се и този път гостите на събора да бъдат около 500-600 човека. Около 35 деца от селата в кметството и гости се включиха в тазгодишното издание на Детско лято 2022.

След увлекателните и полезни занимания в читалището те ще предложат своите творби, създадени през изминалите три седмици на тема „море”.

Ще има и благотворителен щанд в подкрепа на малкото слънце Велинка от Бургас. Тя има нужда от средства, за да продължи лечението си. За набирането на дарения ще помогне и щандът с вкусни изненади.

НЧ“Дядо Стойно-1927” и кметството в село Поповци са организатори на събитието, чието начало в събота на 13-ти е от 18.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица