Свържи се с нас

Новини

Областният обяви принципите и приоритетите в работата си

Тунелът под Шипка е сред основните приоритети на областния управител Николай Григоров

Published

on

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител на Габрово Николай Григоров представи принципите, които ще следва и заложените приоритети в програмата му. Това той направи  на първата си официална среща с местните медии, в качеството си на областен управител, на която беше внесена повече ясното по отношение на работата му на поста, дейностите, които се продължават от предшественика му и това, което предстои пред областната администрация.

Пред журналистите Николай Григоров сподели, че сред принципите, които ще го ръководят в дейността му като областен управител ще бъдат спазването на законите, приемствеността, тясната връзка с бизнеса, икономизиране на дейността на областната администрация и диалогът с гражданите.

„Всички действия на областния управител, държавните институции и общините трябва да бъдат подчинени на принципа на законността и категорично ще го спазвам. Компромис със законите и действащите наредби няма да има. Всичко, което моите предшественици и администрацията са правили, правят и което са започнали – ще бъде довършено. Хубавите неща ще бъдат продължени. Няма да се опитвам да руша неща, които са изградени, нито ще отричам това, което са направили хората преди мен“, заяви областният управител Григоров.

По думите му Областната администрация и област Габрово трябва да се отворят повече към бизнеса. „Това е и в духа на новото правителство. Трябва да направим така, че да представим добре нашата област“, заяви още той.

От казаното стана ясно, че през двете седмици, откакто е на поста е провел срещи с четиримата кметове от област Габрово, като е бил намерен общ език и са ясни основните теми и приоритети, по които заедно ще работят. „Проблемите не са малко. Аз и институцията, която ръководя трябва да им помогнем, за да им се решат проблемите“, добави още Николай Григоров.

Той декларира и своето намерение за създаване на обществен съвет към областния управител. „Кой ще присъства в него, статута, функциите, правата и задълженията – предстои заедно да се опитаме да изчистим. В Габрово има достатъчно на брой активни граждани и институции, които могат да присъстват, но все пак ще се опитаме заедно да видим опита от подобни обществени съвети. С какво може такъв един съвет да бъде полезен и какви конкретни предложения може да дава за решаване на проблеми, а не да се прави тип форум „говорилня“, каза още Григоров.

Тунелът под Шипка е сред основните му приоритети, но не пожела да обяви повече подробности, като се аргументира с това, че на по-късен етап от неговата работа ще бъде свикана специална среща по отношение на тунела под Стара планина, на която да бъдат коментирани въпросът и ангажиментите, които той би поел.

Като по-краткосрочен приоритет пред себе си областният посочи завършването на ремонтните дейности по сградата на НТС – то и изрази надежда, че те ще бъдат приключени в рамките на тази календарна година.

На следващо място Григоров посочи като приоритет проблеми, свързани с общините – най-вече в областта на пътната и водната инфраструктура.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Челен удар при изпреварване на тир край Богатово завърши фатално

Published

on

64-годишен мъж от Севлиево загуби живота си при тежка катастрофа. Фаталният инцидент е станал снощи, около 17.20 часа в района на село Богатово, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

На място незабавно са насочени екипи на Пътна полиция и спешна помощ. Установено било, че 31-годишна жена от София, управлявайки „Ауди А6“ в посока Варна, на заснежен участък от пътя предприела маневра изпреварване на товарен автомобил „МАН“, с прикачено полуремарке.

Снимка: Пламен Христов, фейсбук

В края на маневрата шофьорката изгубила контрол над управлението на леката кола, навлязла в насрещното движение и се ударила челно във “Фолксваген Голф“, управляван от 64-годишен севлиевец, след което се ударила в бронята на товарния автомобил.

В следствие на сблъсъка водачът на “Голф“-а починал на място.

Пробите за алкохол и наркотици на 31-годишната жена и водача на товарния автомобил са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица