Свържи се с нас

Икономика

Габровските строителни фирми на среща при кмета

Кметът на община Габрово се срещна с представители на „Камарата на строителите в България“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Кметът на община Габрово Таня Христова се отзова на поканата за среща на „Камарата на строителите в България“ – Габрово, съобщиха от местната общинска администрация.

Един от основните въпроси, поставени на срещата, бе инвестиционната политика на Общината за следващия програмен период 2014-2020 г. Представителите на браншовата организация поискаха да се запознаят с проектите, които се предвиждат да се реализират на територията на община Габрово.

Преди да говори за предстоящия програмен период кметът Христова представи резултатите от изпълнението на проекти през настоящия програмен период, като изрази надежда, че в бъдеще извършваните ремонтни дейности ще са с по-високо качество.

На представителите на строителните фирми в Габрово бе предоставена актуална информация за проектите в обхвата на приетия от Общински съвет – Габрово Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Габрово до 2020 г. Планът включва повече от 70 идентифицирани проекта, които ще се финансират в рамките на бъдещата оперативна програма „Региони в растеж“. Бяха представени конкретно и  деветте проекта по мярка 5.2- „Техническа помощ“ на ОПРР,  за които  Община Габрово вече е предприела действия по формиране на проектна готовност, с оглед проектите да кандидатстват още в началото на следващия програмен период 2014 – 2020 г.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Кметът на община Габрово призова строителните фирми да се обединяват, за да могат да отговарят на условията и да участват пълноценно в процедурите на обществени поръчки, обявявани от Община Габрово, като възложител.

Представителите на малкия и средния бизнес в строителния бранш в Габрово бяха информирани, че практика на Община Габрово е да „заключва“ обособените позиции в обществените поръчки и да ги определя в стойности, съответстващи на мащаба на обектите, които ще се изпълняват. В този смисъл се спазват условията за прозрачност, недопускане на дискриминация и лоялна конкуренция между участниците. Целта е повече строителни фирми да вземат участие в обществените поръчки и да се стимулира участието на МСП.

И двете страни изразиха желание да си партнират и да почерпят опит една от друга, за да могат пропуските при подготовката на тръжна документация и при участието в обществени поръчки да бъдат елиминирани или поне да бъдат сведени до минимум. В тази връзка г-жа Христова обеща да инициира поредица от обучителни семинари във връзка с увеличаване на капацитета за подготовка и провеждане на обществени поръчки.

Сътрудничество между местен бизнес и Община Габрово бе обсъдено и в посока на ограничаване на достъпа на провинили се фирми или такива, работещи в сивия сектор. Общината би могла да вземе мерки, ако бъде алармирана на време от фирми, разграничаващи се от нелоялната конкуренция.

„Камарата на строителите в България“ в Габрово отправи конкретна молба към госпожа Христова. Желанието на браншовата организация е да се запази паралелката след VII клас в Професионалната гимназия по строителство.

Камарата лобира и за откриване на нова свързана с пътното строителство. Искането е продиктувано от факта, че в бранша им се усеща необходимост от средни специалисти. Ангажираността на представителите на бизнеса към опазването на строителната паралелка има и материален израз. Бе изразена готовност  да се осигурят стипендии на най-добите ученици в училището.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица