Свържи се с нас

Новини

Сребро за девойките на „Акро-арт“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Женската тройка на „Акро-арт“ при девойките на възраст 12-18 години спечели сребърните медали от Държавното първенство, което се проведе в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица. 100 състезатели от 13 клуба взеха участие в шампионата по спортна акробатика, а „Акро-арт“ се представи с два вида, подготвени от треньора Юлиан Георгиев и хореографката Цветелина Лазарова, съобщиха от габровската общинска администрация.

На стълбичката за награждаване стъпи тройката Кристияна Шаламанова, Огнянка Бонева и Ренета Делиагова. Габровските момичета получиха втора оценка и в трите комбинации – балансова, темпова и смесена. На крачка от медалите останаха другите две представителки на „Акро-арт“ – Маргарита Данаджиева и Андреа Танева, които участваха при женските двойки на възраст от 11 до 16 години. Маргарита и Андрея заеха 5-то място в балансовата и 3-то в темповата комбинация, което им отреди 4-та позиция в многобоя.

Юлиан Георгиев, треньор на сребърните медалистки, заяви, че е доволен от представянето им. Той подчерта, че важна роля за успеха е изиграла завърналата се в клуба хореографка Цветелина Лазарова. Георгиев изрази благодарности и към покойния управител на „Резбонарезни инструменти” Габрово Райнхард Шамбергер, помогнал финансово клуба в трудните месеци след бурята.

През месец септември женската тройка на „Акро-арт“ ще участва на държавното отборно първенство, след което ще бъде определен съставът, представщ страната ни на Европейското първенство в Португалия.

„Сега гледаме оптимистично напред. Смятам, че тройката ни има напълно реални шансове да се пребори за място в националния отбор. Тя трябваше да участва и в Световната купа през май в София, но заради контузия пропуснахме това състезание. Бяхме на трибуните и от това, което видях, смятам, че тройката ни е напълно конкурентноспособна на европейско ниво. Надявам се да доразвием потенциала на момичетата“, коментира треньорът Юлиан Георгиев.

Задоволство от показаното в Горна Оряховица изрази и изпълнителният директор на „Акро-арт“ Пламен Нанев и добави „Политиката на клуба е да се подготвят нови видове, които да са конкурентноспособни в България, а също и на европейско и световно ниво. Това не е пресилено. Преди три години Юлиан и Огнянка го показаха, като заеха осмото място на световното първенство за младежи при смесените двойки. Вярвам, че скоро ще имаме още такива успехи“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица