Свържи се с нас

Новини

Заседание на надзорната комисия за водния цикъл

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Надзорната комисия за наблюдение изпълнението на Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово ще заседава днес, 1 юли, от 14:00 часа. Заседанието ще се състои в Ритуална зала на Община Габрово под председателството на кмета Таня Христова. Новината съобщи експертът „Публичност и визуализация“ в местната общинска администрация Миглена Въгленова.

На предстоящата среща ще бъде докладван напредъкът за първото полугодие на годината. Ще присъстват представители на строителния надзор и на петте строителни фирми, ангажирани с проектните дейности. За да се гарантира публичност на процесите, заседанията на комисията са отворени за обществеността. Представителите на медиите, бизнеса и гражданите ще имат възможност да зададат своите въпроси към всички отговорни страни.

В състава на комисията, осъществяваща надзор, са включени представители на институции, съгласувателни органи и експлоатационни дружества, медии, структури на гражданското общество. Основните й функции са свързани с периодичен преглед на постигнатия напредък по проекта, както и предоставяне на становища във връзка с оперативното изпълнение. Комисията може да отправя експертни предложения и да подлага на разискване пред кмета на община Габрово и звеното за изпълнение на проекта по актуални въпроси.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица